Parabolic SAR

„Знаете ли… ако продължавате да правите едно и също нещо, ще получавате постоянно едни и същи резултати.“ Уорън Бъфет

В света на валутната търговия, опитът и знанията са двете основни неща, които правят добър един търговец. Начинаещият трейдър може да бъде преизпълнен с идеи и знания за търговия, но без достатъчно практически опит, няма гаранция, че търговецът ще има добър резултат.

Опитът на търговеца показва какво може да се очаква от конкретния финансов актив с помощта на различни показатели. Въпреки това, не всички показатели се възприемат като еднакво прости за разбиране и удобни като Parabolic SAR. Какво Parabolic SAR означава и кой е мозъкът зад този страхотен инструмент?

ParabolicSAR

Кой е авторът на Parabolic SAR

Parabolic SAR е създаден от Уелс Уайлдър, който въвежда система с параболична цена / време в книгата си още през 1970-те години. За да бъдем точни, книгата на Уайлдър се издава през 1978 г. под името „Новите концепции на техническите търговски системи“. Съкращението означава SAR или този, който следи цените, докато тенденцията на пазара се разраства с течение на времето.

Наистина е важно да се търси удобен инструмент, който ще помогне на търговците да получат добър старт в търговията. Въпреки това е важно да се знае как търговската сделка ще приключи. Освен това, каква е ползата да прекара толкова много време за получаване на добър старт, ако краят ще се окаже губещ? Това е мястото, където Parabolic SAR спира и се обръща.

Как се използва Parabolic SAR

Специалният индикатор Parabolic SAR се поставя на графиката под формата на точки, за да се отбележат потенциалните обрати в движението на цените. В интерес на истината, този технически показател вече се използва от много инвеститори и търговци с цел да се разбере възможната насока на инерция на актива. Инструментът се определя от времето, когато инерцията има шанс, който е над нормата за промяна на нейната посока. С индикатор за Parabolic SAR всеки може безпроблемно да анализира сегашната тенденция на пазара.

Поставянето на точките е едно от най-съществените неща, които трябва да човек да запомни, когато използва Parabolic SAR, защото чрез просто поставяне на една или повече точки на грешното място, всичко може да спре да работи, след като графиката се интерпретира. Всяка точка се използва от търговците, за създаването на сигнали за всяка транзакция, която зависи от това къде точката се поставя в зависимост от цената на актива.

Parabolic SAR индикатор

Това, което прави Parabolic SAR популярен сред валутните търговци е неговата простота. Ако точките са поставени под цената, той показва сигнал за купуване – наличие на тенденция. Но ако точките са поставени над цената, той показва сигнала за продажба – липса на тенденция. Това е толкова просто, че дори и младите и неопитни търговци не могат да се объркат в интерпретирането на диаграмата на този показател. Може би, това е и най-лесният показател с диаграма, тъй като тя просто показва, когато цената отива нагоре или надолу.

Parabolic SAR е полезен и за вземането на решение кога търговеца е добре да излезе. След като точките започнат да падат, но са успели да се възвърнат поне 3 точки назад, е време за изхода! Доверявайки се на три точки по-горе, е повече от достатъчно основание, че търговецът ще спечели и ще избегне загубата.

ParabolicSAR стратегия за излизане

Търговците също често установяват мястото на целевите поръчки Стоп-загуба, базирайки се на индикатора Parabolic SAR. Просто се премества Стоп-загубата на нивото на цените на всяка точка в посока на търговията. Благодарение на това, търговците имат възможност да получат печалба и да хванете силни тенденции!

С една дума, Parabolic SAR е инструмент, който може да се използва в стратегия за излизане или за потвърждаване на дадено търговско решение. Parabolic SAR е създаден специално да следва тенденцията и да показва кога трейдъра е добре да спре или да остане.

Изгледайте видеото Съветите на Уорън Бъфет за живота ще променят вашето бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *