Ichimoku Kinko Hyo индикатор

Не се заблуждавайте от уникалното японско име, защото Ичимоку Кинко Хио (Ichimoku Kinko Hyo) не е японец или японско място.

Той е термин, използван за тип индикатор за графики, който определя бъдещата цена на инерцията и установява бъдещите области на подкрепа и съпротива. Следователно, Ichimoku Kinko Hyo е 3 в 1 полезен инструмент за търговия с валути.

Какво означават думите на Ичимоку Кинко Хио на английски?

Думата „Ichimoku“ означава един поглед „, „Кинко“ означава равновесие, докато думата „Хио“ означава диаграма. Така че, ако поставите всяка една от думите в една фраза, ще се получи „поглед към диаграмата в равновесие“.

Индикаторът на Ихимоку Кинко Хио

Дали все още изглежда неясно за вас? Ichimoku Kinko Hyo е инструмент, разработен от писателя Goichi Hosoda и някои негови асистенти, които изпълняват множество изчисления за всеки анализ във валутната индустрия. Голяма част от японите го използват, за да анализират ценовите действия и да развият по-голяма вероятност за търговия. Ichimoku Kinko Hyo е известна с плашещата си на пръв поглед графика, тъй като използва много линии в различни цветове. Въпреки това, той всъщност е лесен за разбиране, точно както другите показатели на диаграмата.

За да се разбере функцията на всяка цветна линия, вижте значението му по-долу:

Chikou Span: Е зелената, непрекъсната линия. Този ред показва цената на затваряне на даден пазар и се гради в рамките на 26 периода.

Kijun Sen: Може да се разглежда като синята линия, която показва начална или стандартна линия. Това може да бъде измерено чрез получаване на сумата от най-високото и най-ниското ново за 26 периода и разделено на 2.

Tenkan Sen: Може да се разглежда като червената линия, която се нарича и линия на завой. Тя може да се измерва след получаване на сумата от най-високия и най-ниския минимум за предходните 9 периода и разделено на две.

Senkou Spans (облак): Може да се разглежда като оранжева зона в случай на възходяща тенденция или светло виолетова зона в случай, че има мечи тренд. Всъщност облакът (зоната) е създаден от две линии на Senkou Spans.

Първият Senkou може да бъде измерен, като сумата от Kijun Sen и Tenkan Sen, бъде разделена на 2. Тя също е чертае в рамките на 26 периоди от време напред. Вторият може да бъде измерен, след като се получи сумата от най-високото и най-ниското ниво за 52 периода назад и след това се раздели на 2. Така се определят 26 периода предварително.

Ичимоку Кинко Хио Части

След като всичко е записано в диаграмата, районът между линиите Senkou Span се нарича Кумо или Облак. Облакът просто действа като движеща се основа / зона на съпротива. Ако цената е над облака, облакът формира поддържаща зона и обратно. На снимката по-долу можете да видите как USD / JPY отскача няколко пъти, след като се приближи до облака.

Благодарение на Kumo, можете също така лесно да анализирате текущата тенденция. Цената над Kumo означава възходяща тенденция, докато цената под Kumo сигнализира за низходяща тенденция.

Ичимоку Кумо отскочи

Синята линия – Kijun Sen – обикновено се използва за прогнозиране на бъдещите движения на цените. Ако цената е над Kijun Sen, тогава се очаква по-нататъшно движение нагоре и обратно.

Червената линия – Tenkan Sen – обикновено се използва като показател за краткосрочна тенденция. Ако линията Tenkan Sen сочи нагоре или надолу, това означава, че има установена тенденция на пазара. Докато хоризонталната Tenkan Sen сигнализира за странична тенденция.

Зелената линия – Chikou Span – може да се използва за отбелязване на важни повратни точки за поддържане и съпротива. Възможно е, също така, да се използва като входен сигнал, ако зелената линия пресече текущата пазарна цена от низходяща нагоре. Тогава тя може да се разглежда като сигнал за покупка и обратно.

Стана ли кристално ясно? Е, не е необходимо да се борите с всичко, което е представлява индикатора наведнъж, тъй като е по-важно да знаете как трябва да се интерпретират линиите. Индикаторът Ichimoku Kinko Hyo може да изглежда смущаващ отначало, но всъщност е удобен, когато ще разберете. Това е инструмент 3 в 1, който предлага повече филтри за ценова дейност за всички търговци на валута.

Има десетки или може би дори стотици възможни техники и стратегии, които могат да бъдат създадени въз основа на индикатора Ichimoku Kinko Hyo – от използването му като индикатор за подкрепа / съпротива или поръчки за отваряне / затваряне въз основа на линиите на индикатора или цената, която се получава. Близо до Кумо се използват линиите на индикатора като крайно ниво на спиране при загуба. Реално няма ограничения при тестване и търговия с индикатора Ichimoku Kinko Hyo.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *