Forex Pivot Point

Рискът е новата сигурност… Правилата са се променили.“ – Ранди Гейдж.

Тази пубикация има за цел а опише един много важен индикатор, който е част от техническия аналаиз. Индикаторът за допълнителна точка за MetaTrader 4.

Индикаторът Pivot Point Extra се основава на специален математически алгоритъм, който може да предвиди бъдещи обръщания на всеки пазар с голяма вероятност. Индикаторът за наклона е изключително лесен за използване във Форекс търговията.

Как се търгува печелившо с показателя?

Индикаторът използва времевата рамка D1 (един ден) за изчисления. Така най-вече търговците, които сключват сделки в рамките на деня, ще извлекат максимална полза от нашия изключителен индикатор за точката на въртене.

Индикаторът винаги показва основната точка на въртене (жълтата линия), 3 важни нива на съпротивление (червени линии) и 3 важни нива на поддръжка (сини линии). Няма значение кой период от време избира търговеца – индикаторът винаги се изчислява въз основа на дневния времеви интервал.

Допълнителна индикатор за точката на въртене MT4

Характеристики на индикатора за допълнителна точката на въртене MT4

– Най-оптимизираният, изключително здрав и лесен за употреба индикатор за точка на въртене трябва да е безплатен.

– Индикаторът за оборотите е базиран на усъвършенстван алгоритъм за изчисляване на точката на въртене и нивата на подкрепа и съпротива.

– Той дава невероятно точна прогноза за бъдещи важни ценови нива и възможни пазарни обрати.

– Показателят е полезен за всички пазари (валута, стоки, акции, индекси и др.), както и за различните времеви рамки.

– Неговата съвместимост е с MetaTrader 4.

– Всеки месец се актуализира безплатно.

 

Най-добрият показател за завъртане за MT4

Най-добрият показател за завъртане за MT4

Индикаторът Pivot Point Extra винаги осигурява най-точните ценови нива. Всеки може да търгува с индикатора, както с всеки друг индикатор на пиковите точки. Ако пазарът е близо до нивата на съпротива (R1, R2, R3) – обикновено се очаква движение надолу. От друга страна, ако даден пазар е близо до нивата на подкрепа (S1, S2, S3) – обикновено се очаква обратното обръщане.

Уникален свободен оборот за MetaTrader 4

Уникален свободен оборот за MetaTrader 4

Също така, е възможно да се използва показателя много ефективно във връзка с други валутни индикатори или системи за търговия. Особено добра идея е поставянето на нивата Stop-Loss или Profit-Target въз основа на индикатора на пиковата точка, тъй като цената се обръща много често от поддръжката (S1, S2, S3) и нивата на съпротива (R1, R2, R3). Нивото на средната точка на въртене може да се използва за идентифициране на нагласата на тенденцията на цената.

Цената над средната точка на въртене означава очакване  на възходящ тренд, докато цената под средната точка на въртене означава меча настройка. Също така, може да се отбележи, че цената е склонна да достигне средната точка на въртене с вероятност от 70% по време на един работен ден.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *