Forex турнир

Айнщайн променя живота и начина на мислене на цялото човечество. Ако не беше теорията на Айнщайн, Стивън Хокинг нямаше да може да стигне до извода за съществуването на черните дупки. Черните дупки се откриват от Хокинг, благодарение на познанията, които той използва от специалната теория на Айнщайн. Първоначално Хокинг стига до тези заключения по аналитичен път и с течение на времето те се доказват и експериментално чрез наблюдения. Наблюдавайки далечни светлинни източници, светлината се откроява от силното гравитационно привличане на черните дупки, което по най-категоричен начин доказва тяхното съществуване.

За да бъде човек добър в това, което прави, той е добре да изучава отблизо биографията на хората, които са били в неговото положение и са успели. Тази публикация има за цел да опише биографиите на двама от най-успешните форекс трейдъри на всички времена. Човек, който не се интересува от постиженията и пътя, който са извървели хората преди него, той не може да стигне далече.

Бил Липшуц завършва като бакалавър Cornell University със специалност изящни изкуства от програмата Cornell по архитектурен дизайн, а след това завършва магистратура по финанси. Още като колежанин, той се вълнува от финансовата търговия и когато получава наследство от акции в размер на $12 000, той започва да инвестира във фондовия пазар и успява да спечели $250 000. След това обаче, той губи цялата сума с неправилен ход под формата на неподходящи акции. Липшуц приема, че грешката ще му служи за поука и продължава напред.

Докато учи в колежа, той става стажант с Салмон Брадърс, а когато завършва започва работа в компанията на пълен работен ден в отдела на Форекс. Форекс търговията тогава се развива с голяма скорост и той в последствие оглавява форекс отдела. Под негово ръководство през 1985 г. компанията печели 300 милн. американски долара. Само четири години по-късно Липшуц бива назначен за директор и глобален ръководител на валутната търговия в Салмон Брадърс. От този момент нататък успехът не го напуска и той става изпълнителен директор и президент на Норт Талър Груп. По-късно той основава своя компания за мениджмънт на активи и я нарича Роуайон Капитал Мениджмънт. Той управлява своята компания до 1995 г.

Джон Тейлър Джуниър се дипломира в университета в Принстън и след като завършва става политически анализатор в Чемикъл Банк. Само след година той вече има познания и контакти за форекс търговията. Той се издига до форекс анализатор, което го инспирира да се занимава още повече с международната валутна търговия. Скоро Тейлър създава своя фирма за управление на валута под името „FX concepts“, която жъне голям успех.

Тейлър влиза в историята с това, освен, че е един от най-успешните форекс инвеститори, той е и разработчик на първите компютри, създадени да помагат на международните компании в дейностите им, относно форекс търговията. Тейлър получава, също така, признание за пионер в автотизираната търговия на форекс пазара. Той е и един от основателите на „Biopharmaceuticals Inc“. Той има издедени значителен брой списания за мениджмънт на активите и дава консултации по инвестиции на клиенти на дневна база.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *