Forex мнения

„Прави нещата, които се страхуваш да правиш и страхът ще умре.“ – Ралф Емерсън.

В тази публикация ще се опитаме да представим някои от най-разпространените мнения, които съществуват във връзка с Форекс. Нашата цел ще бъде да обясним кои от тях са основателни и да се аргументираме.

1) Психологията е изключително важна част от поведението на търговците. Голям обем от поръчките на търговците на дребно и институционалните поръчки  често се изпълняват в ценовите нива на психологически номера (100, 150, 1,0000, 1,1000 и др., т.е. закръглени числа). Също така, поръчки с голям обем често се изпълняват на ценовите равнища на важни минимуми или максимуми на пазарните нива.

2) Въз основа на статистиката на финансовите пазари, само 15% от сделките се извършват от корпорации, правителства и централни банки. Останалата част, най-много 85% от всички сделки, се изпълняват, за да се реализира печалба въз основа на колебанията на финансовите пазари. Основните финансови центрове са Лондон, Ню Йорк, Токио и Сидни, като всеки център има свои часове за търговия. Около 40% от всички валутни сделки се извършват в Лондон.

3) Най-същественият проблем за всеки търговец е да открие подходящ, качествен и лоялен брокер (платформа). За печеливши търговски резултати от финансовите пазари, е изключително важно за всеки търговец да избере брокер, който не изпълнява всичките си сделки само с един маркет мейкър (като по-голямата част от ECN / STP брокери правят точно това).

4) Форекс е неконтролиран пазар, който не се локализира на физическо място. Той е сайт със свързан телефон и други електронни системи. Сайтът е базиран на търсенето и предлагането, както и сделките, които се изпълняват. Системата включва банки, брокерски къщи, застрахователни дружества, инвестиционни фондове, корпорации и инвеститори (ако става дума за истинския междубанков пазар).

5) Колкото повече сделки за покупка (къси позиции) на валутни двойки изпълнява един търговец, толкова повече ще се конкурира с най-модерните системи с висока честота за търговия, които са в състояние да работят в изключително кратки интервали от време. Международният валутен пазар ще продължи да функционира с тези технологии и те в бъдеще ще се развиват още повече. По тази причина, търговците е добре да използват някакъв вид автоматизирана търговия. За онези, които не могат да се възползват от такива услуги, търговията в рамките на деня или дългосрочната търговия са най-подходящи.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *