Forex игра

„Човек може дълго време да живее с парите, които чака.“ – Уилям Фокнър.

Определянето на целите помага в борбата с емоциите. Вместо да позволявате емоциите да ви водят, може да се опитате да си изградите система, която ви помага да отговорите на въпроса как успешно да се включите във форекс пазара, както и как да се избегнат емоциите по време на вашите сделки.

Първото нещо, което трябва да направите, е да си изработите стратегия за търговия. Разработването на стратегия за търговия позволява да имате твърда позиция за търговия с приемлив риск. Вашата стратегия за търговия може да се различава в малки граници, относно различните валути, тъй като не всички валути се движат по същия начин.

Например, можете да установите нивото на намален риск. Вземете решение в кой момент загубата е твърде голяма? Ако имате $ 1000 за търговия при влизане на пазара, готови ли сте да загубите 10%, 20% или повече от тях? Защото 10% би било загуба на $ 100, ако пазарът се движи срещу вас.

Ако не желаете да губите повече от $ 100, то вашата търговска стратегия би трябвало да включва целеви стопове на определено ниво за ограничаване на риска. Това изисква намиране на стойността на всеки пипс чрез определяне правилния обем на всяка сделка. Определянето на стопа е, за да се гарантира, че веднага щом се доближи предварително зададената от вас позицията, вие продавате валутата, ако пазарът се движи срещу вас. Това в този пример е момента преди да сте загубили повече от 10%. Винаги се опитвайте първо да се уверите, че никога не рискувате твърде голяма сума, на базата само на вашия апетит. Защото това би означавало, че поведението ви се диктува от вашите емоции и че не се съобразявате достатъчно целесъобразно с настоящите пазарни условия.

Добре е да се помни, че когато човек се е фокусирал върху дадена валута, то нейната стойност се влияе от два типа фактори. Единият тип фактори са свързани с фундаменталната й природа. Тук влизат новините и събитията, които се случват в конкретната страна, която тя представлява. Вторият тип фактори произхождат от търсенето и предлагането й.

Вие може да обмисляте стратегията си, когато не се търгува. Добре е постоянно да наблюдавате пазара, дори когато няма какво да търгувате.

Има моменти, когато валутният пазар не се представя добре. По това време търговците могат да следят новините или световната икономика, за да се засили тяхната информираност. Приемете, че има моменти, когато не може да се търгува, защото няма какво да търгувате.

На последно място, изберете си стратегия и си поставете ясни цели, за да се избегне ситуацията, в която емоциите изпреварват вашия стил на търговия, вместо да има системност. Организирайте живота си и вашите сделки, а планирането ще ви помогне да успеете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *