Forex брокери в България

„Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.“ – Алберт Айнщайн.

Когато един човек, търгуващ Форекс, се убеди, че колкото и време и труд да посвещава на своята търговия, то той не може да печели в дългосрочен план, то той трябва да потърси решение на проблема. Новакът смята, че неговото поведение, стратегия и план са от ключово значение. Нека се върне във времето, в което е взел решение към какъв брокер да се регистрира.

Въз основа на проведено експертно изследване, се идентифицират условно три вида брокери:

1) брокери с висок конфликт на интереси между дейността им и техните клиенти. Търговците не са в състояние да правят никакви печалби с тези брокери;

2) брокери, които изглеждат като ECN / STP, но те имат само един доставчик на ликвидност, което означава, че все още е на лице основен конфликт на интереси между дейността им и техните клиенти;

3) борсови посредници, които предоставят реален и директен достъп на всичките си клиенти до междубанковия пазар, където те изпълняват по правилния начин всичките им поръчки.

Във Форекс индустрията 98% от брокерите за търговия на дребно в целия свят попадат в първите две категории.

От друга страна, ако човек успее да открие и да се регистрира към брокер, който попадат в третата категория, то той ще постигне много по-високи и дългосрочни печалби, дори и с по-малки инвестиции.

Първите и основни белези на нискокачествените брокери, с които човек гарантирано винаги ще е на загуба са следните:

1. Прекалени ниски спредове и комисионни;

2. Умишлени отклонения (слипидж);

3. Санкции от регулаторните органи;

4. Бонуси при регистрация;

5. Агресивен маркетинг;

6. Препоръки, които се оказва, че повече вредят;

7. Забавяне на плащанията на брокера повече от 2 дни;

8. Фиксирани спредове;

9. Умишлено разширяване на спреда до Стоп-загубата;

10. Гарантирани Стоп-загуби.

Когато човек използва нискокачествени и ненадеждни компании, е много вероятно, те да не му позволят да прави дългосрочни печалби чрез форекс търговията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *