Bitcoin цена

Независимо дали вече сте собственик на биткойн или планирате да закупите, рано или късно ще искате да знаете колко струва криптовалутата. Тази публикация може да ви послужи като полезно ръководство за основите.

Целта ви най-вероятно е да разберете как по-късно да продадете биткойните и да направите малка печалба от целия този процес.

Анализирането на ценовите класове и разбирането на условията за търговия във финансовия свят обаче може да бъде доста обезсърчително, особено за начинаещия.

Какво представлява текущата цена на Bitcoin?

Най-доброто място, за да разберете най-новата цена на биткойн (bitcoin) е цената курс купува на най-популярните доставчици на тези услуги в света Bitstamp  и Bitfinex или като се информирате директно от Coindesk на Bitcoin Price Index.

Знаейки как да се информирате за текущата цена на биткойна вече сте направили първата крачка. След това е добре да разберете какви са начините за прогнозиране как ще се развиват цените в бъдеще.

Методи за прогнозиране на ценовите тенденции

Прогнозиращите тенденции на движението на цената на всичко, което се търгува на борсата, е рискова игра с много вероятности – никой не е прав през цялото време. Много търговци всеки ден губят много пари, а някои дори и спестяванията на живота си, в такива опити.

Двата основни подхода за прогнозиране на ценовото развитие се наричат фундаментален и технически анализ. Докато фундаменталният анализ изследва основните сили на икономиката, компаниите и сигурността, техническият анализ се опитва да прогнозира посоката на цените въз основа на предишни пазарни данни, преди всичко на базата на статистики и данни, свързани с цени и обеми, които се наблюдават чрез ценови графики.

За да извършите технически анализ на историята на цените и обемите, ще ви трябва графика за цените на биткойна, които показват по-отчетливо данните, отколкото обикновените числови таблици. Добро място, което може да използвате за начало, са графиките на котировките Bitcoin Price Index.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *