Bitcoin – какво е това?

На Bitcoin расте всеки ден и владей пространството си на световния пазар, но тя все още не е известен на мнозина. В резултат на това големи възможности в крайна сметка се губи, така че ние сме подготвили кратко обяснение да ви помогне да разберете и да се използва пълния потенциал на Bitcoin.

Какво представлява Bitcoin?

Bitcoin е първата глобална валута, децентрализирана, цифрови и програмируем света. За разлика от другите валути като САЩ или щатския долар, на Bitcoin не се контролира от всяка централна власт, както и производството на нови bitcoins подчиняват предварително установени правила, известни и гарантирани от участващите потребители по децентрализиран начин.

Това също така означава, че сделките Bitcoin не разчитат на финансови институции, за да се извърши и Bitcoin работи на собствената си мрежа, без посредници, без възможност за цензура и конфискация, и няма нужда да се регистрирате или да си отворите сметка.

Можете да използвате биковете в портфейла си, за  да купите продукти, като направите сделката директно с продавача. Точно както бихте направили с бюлетините, само в цифровата среда.

Как се излъчват Bitcoins?

Bitcoins се издават с фиксирана скорост, определена от протокола, понастоящем 12,5 бита на всеки 10 минути. Тези bitcoins са възложени на първите да се намери приемливо решение на математическа задача, която изисква огромна изчислителна мощност и електрическа енергия, за да бъде решен, или много, много късмет.

Скоростта на емисиите намалява наполовина на всеки четири години приблизително, първоначално през 2009 г., беше 50 през 2012 г., спадна до 25, а през юни 2016 г. падна до 12,5. Това явление е известно като „наполовина“.

Интересното е, че е невъзможно да се създадат бобови растения, които надхвърлят предвиденото. Това е каменна клауза на Bitcoin и ще бъде максимум 21 милиона единици.

Но не се вълнувай прекалено, bitcoins добив се превърна в силно конкурентна дейност, както и шансовете за вас стават мои bitcoins един блок с компютъра са по-ниски, отколкото шансовете за спечелване на лотарията.

Дори да участвате в минния „бум“, вашите печалби ще бъдат смешни.

Вярвайте, че дори компютърът ви да е на върха на линията, професионалните миньори работят с оборудване с чипове, наречени ASIC .

По този начин миньорите правят мрежата Bitcoin най-безопасната в света, като проверяват и одобряват всяка транзакция съгласно правилата на протокола. Това осигурява стабилност и сигурност за мрежовите потребители по целия свят.

Скоро ще направим изчерпателен пост за минното дело.

Как да придобиете Bitcoins?

Тъй като минното дело е една възможност за малцина, точно както всяка друга валута, можете да придобиете бисквити чрез обмен с други валути или в замяна на продукти и услуги.

Има уеб сайтове, специализирани в бордовата борса, а валутната оферта се определя според финансовия пазар и можете да проверите цената, практикувана от брокерите директно от Biscoint.io .

Обменът може да се извърши и в банкомати на бита или директно договаряне с друго лице ( P2P ).

Какви са предимствата на Bitcoin?

Тъй като тя е децентрализирана валута и без участието на финансови институции, вие извършвате сделки със свобода, без ограничения и без високи банкови такси.

Bitcoin премахва бюрократичните и финансови бариери в процеса на закупуване и продажба на продукти и услуги по целия свят, което позволява на бизнеса да се разширява с по-малко разходи.

Искате да научите повече за Bitcoin? Останете настроен към блога Biscoint.io, за да се впуснете в историята, функциите, понятията и възможностите, които предлага Bitcoin.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *