100 forex

Днешната наука доказва неща, които ние не можем да си представим, но те съществуват, като например отрицателна материя. Материята и енергията са двете страни на една и съща монета. В природата постоянно енергията се превръща в материя и обратно. Преди големият взрив материята е била концентрирана в една безкрайно малка точка и е представлявала само енергия. След големия взрив до ден днешен енергията се превръща в материя. 

Потапянето във форекс вселената е изключително интригуващо, то изисква освен човек да бъде мечтател, любознателен и ерудиран, да бъде готов да се учи постоянно и да се развива. Следващата статия ще разкаже за самоинициатвиността, дисциплината и волята, които се изискват, за да стане човек професионален трейдър.

Гмуркането във форекс търговията може да бъде на поразително много нива, особено, когато сте начинаещ. Освен да решите дали да инвестирате или не, има и въпроси как да инвестирате, колко да инвестирате, кога да го направите и как да го направите.

Може да помислите за създаването на собствен търговски план и след това търговията ще бъде по-проста и лесна, както толкова много реклами твърдят. Обаче, в действителност, трейдингът е много по-ангажиращ и сложен процес.

Три печеливши стъпки за успешно пътуване във форекс търговията

Разбира се, просто сграбчването на първата система за търговията, която ви попадне пред погледа, може да работи понякога или за известно време, но вероятно няма да е достатъчно ефективна в дългосрочен план. Постигането на добро ниво на съгласуваност в дългосрочен план изисква повече от това просто да имате търговска система.

Дори и да има добра система за търговия, тя не е гаранция за успех.

Търговията е сложна игра, в която винаги играят роля множество фактори, които решават успеха или провала на търговеца. За да постигнете добро ниво на съгласуваност в дългосрочен план, ще ви е необходима равномерно съотношение  усилия и всеотдайност, за да развиете правилната търговска система и по-важното – да я управлявате!

Ето някои важни точки, за да имате успешно тържествено пътуване:

1) Опознайте вашата търговска система. Освен, че следва да разбирате как да влезете и излезете от търговията със системата, за да я овладеете и да максимизирате резултатите, е от ключово значение да разберете:

  • определена последователност на движението на цената задейства сигнал за влизане.
  • не всяка стратегия е особено ефективна при дългосрочен период от време.
  • трябва да предвиждате при влизане на пазара шансовете ви за губещи и печеливши сделки.
  • следва да си отговорите на въпроса дали променливите пазарни условия са най-печеливши при тази стратегия или търговската система работи ли по-добре на по-тихи пазари?

2) Създайте си първо план. Да можете да изпълнявате добре вашата стратегия не трябва просто да бързате в играта. Всичко е свързано с това колко добре разбирате стратегията си, но също така, е също толкова важно, да разберете самия себе си.

Планирате ли да търгувате всеки ден в продължение на 8 часа или предпочитате да гледате пазарите веднъж на ден всяка вечер?

Разбирането на себе си и вашите нужди ще ви позволи да създадете добър план за търговия и да уеднаквите стратегиите си за търговия съобразно това.

3) Изпробвайте плана си. Има много съображения, които може да се наложи да направите, а след това идва времето, когато трябва да тествате плана и стратегията. Имайте предвид, че ако не тествате стратегията реалната търговия, как въобще ще знаете дали тя вече е работила за другите? Как ще се уверите, че е надеждна за извършване на реални сделки с нея?

За щастие демо сметките са широко достъпни днес и е от решаващо значение всяка стратегия или план да бъде тестван първо на демо сметка, преди да го използвате на сметка за реална търговия.

Търговската индустрия става по-голяма и по-добра от всякога. С помощта на прост, но полезен инструмент като Индекса на относителната сила (RVI) и други основни технически показатели, търговците могат да получат жизненоважна информация, за да постигнат максимална печалба от форекс търговията.

Индексът Relative Vigor или така нареченият „RVI“ е един от най-популярните технически показатели, използвани в света на търговията. RVI е много полезно средство, защото сравнява цената на затваряне с ценовите диапазони и предоставя на търговеца прочит на силата на последните движения на цените.

RVI показва по-високи стойности, когато силата на нарастване се увеличава, докато стойностите на RVI започват да се изравняват, тъй като импулсът се забавя.

При низходящ тренд, по-ниските минимални стойности в RVI са индикация за засилваща се инерцията надолу.

RVI служи като инерционен индикатор, където наклонът обикновено ще промени посоката си пред цената. Различията в индикатора за RVI често са водеща индикация за възникването на обрат.

Накрая, независимо дали сте търговец на непълно работно време или търговец на пълен работен ден, не е толкова важно. Тези, които поддържат дългосрочен успех в търговията, са тези, които са добре подготвени преди да влязат на пазара.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *