Фреш форекс

“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш“. – Джордж Сорос.

Този цитат на британския мулти милиардер, емигрирал в Съединените щати, най-добре изразява неговото мислене. Друг аспект от характера му е филантропията.

През 1979 г. той създава Фондация “Отворено общество”, която работи в повече от петдесет страни. През целия си живот Сорос дава за благотворителност огромни суми, които днес се изчисляват на повече от $2,8 милиарда.

Към днешна дата Сорос притежава изключително голямо богатство, което е на стойност около $5 милиарда.

Банкрутът на Леман Брадърс и последвалата финансовата криза осигуриха възможност “старото куче” да се върне в играта по грандиозен начин. Мечият пазар, стръмната и експедитивна корекция дадоха шанс Сорос да спечели почти $4 милиарда.

Както всяка легенда, така и Сорос има своите почитатели и хора, които не го харесват. Премиерът на Малайзия Махтияр го нарече “демон” в човешки образ, преписвайки му вината за разразилата се азиатската криза. Във финансовите кръгове той е известен като „Човекът, който победи английската банка“. За хилядите стипендианти във фондациите му той е този, благодарение на който те са успели да развият успешна кариера.

Приликата на интелигентните форекс участници с този колкото обичан, толкова и мразен човек е, че всички те не са просто едни търговци на дребно, а са собственици на свои компании за търговия. Това означава, че далновидните трейдъри са не просто интелигентни предприемачи, но и отлични мениджъри. Че това са хора, които имат способността да създават новаторски идеи и да мотивират подчинените си да вършат изследователската си работа задълбочено, за да аргументират идеите си с необходимите факти.

Съществуват ли и други добри валутни търговци? Естествено, че има и то много успешни трейдъри. А каква е дефиницията за успешен трейдър ще попитат повечето хора. По презумпция, те са хора, които са в състояние да генерират изключителни приходи от Форекс. Тези приходи не е необходими да се изразяват в 6 или 7 цифрени суми, ако знанията и уменията дават възможност периодично да се печелят няколко хиляди през няколко месеца чрез търговия с валути. В такъв случай, човек може да твърди, че е успешен форекс участник.

Добре е да се знае, че интелигентната игра във Форекс води до генериране на доходи и тези доходи се събират, осигурявайки възможност да се използват повече възможности. Иначе казано, успехът не е просто някакъв си момент от кариерата на трейдъра. По-точно, той е пътуване, по пътя към самоусъвършенстването и негов спътник е чувството, че днес човек е по-добър от вчера.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *