Форум форекса

„Особено изглежда нашето положение на тази земя. Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой, без да знае защо и за какво, във всекидневния живот ние само чувстваме, че човек е тук заради другите, заради тези които обича и много други свързани с него човешки същества.“ – Алберт Айнщайн.

Съществуват няколко въпроса, които новаците във форекс си задават най-често. Тази статия има за цел да даде едни от най-важните насоки, в които човек е добре да получи ясно разбиране, преди да се захване сериозно с форекс търговията.

Колко печеливша е Форекс търговията?

Това разбира се е строго индивидуално и се определя от търговската стратегия и големината на риска, който човек може да предприеме. Тази търговия се проведа на базата на маржина и това значи, че стойността, с която се търгува може да надхвърля в пъти стойността, която човек е депозирал фактически във своята сметка за търговия. Иначе казано, човек може да съществува сделки за значително по-високи суми от тази, с която разполага физически, а това от своя страна води до два изхода. Единият е многократно по-голяма печалба, но за да не загубим почтеността към нашите читатели не може да не споменем и за другата страна. Едновременно с възможността от чувствително по-голяма печалба, човек се излага и на абсолютно същия риск от загуба.

Минимализмът е най-доброто нещо при създаване на стратегия!

По начало, печалбите и загубите във форекс търговията са неограничени и се определят от апетита на играча към риск и надеждността на стратегията му. Важно е човек да има правилно разбиране към този вид търговия. Хубаво е човек да се фокусира върху създаването на свои собствени познания и умения за търговия. След като си създаде стил на игра и поведението му на финансовите пазари стане като на робот, получавайки нужната рутина, печалбата ще дойде сама. Парите ще дойдат като постоянен доход, едва след като човек направи своя пробив. Но до този момент той ще трябва да си изгради план и да играе с години по абсолютно идентичен начин, независимо от резултата. Негови най-верни спътници по този път трябва да бъдат самообучението, дисциплината и строгото спазване на простите правила на стратегията.

Как да играем форекс печелившо?

Няма еднозначен отговор на този въпрос. Значителна част от трейдърите търсят златното правило на въпроса как форекс да им донесе печалба и търсенето им в повечето случаи завършва с подкрепата на някой доставчик на форекс сигнали. Това наистина е пряк и надежден път човек да се включи във Форекс пазара, но надали е устойчив в дългосрочен аспект. По-важно тук е, че за да стане човек успешен трейдър, то броя на печелившите сделки ще трябва да надвишава броя на губещите. Това означава, че задължително трябва да се вземат предвид протекционните мерки. Своевременното поставяне на стоповете е добре да бъде строго спазвано правило, а равнището на Спри-загубата трябва да отговаря на равнището на Приеми-печалбата. С други думи, за да може да се каже, че човек играе правилно, това значи, че минимизира риска. Играта с малък ливърижд е друго правило, на което не бива никога да се изневерява. Освен това, човек трябва да участва с минимални обеми. Желателно е да прави повече малки сделки, пред това да рискува голяма част от капитала си в големи.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *