Форекс фо ю

 

„Моят подход работи не с правенето на валидни прогнози, а като ми позволява да коригирам фалшивите такива“. – Джордж Сорос.

Тази позиция на един от най-добрите форекс инвеститори заслужава да бъде разгледана.

Ключът към големия успех на Сорос, по негови думи, не може да се опише в книга, тъй като няма определена философия, която обяснява дейността на фондовия пазар.

Теорията му за инвестирането е различна от теорията за рефлексивността. Повече около горният цитат може да се прочете в интервюто в в John Train’s „The new Money Monsters“, където той споделя една от най-важните си позиции.

Същевременно някои инвеститори, които са работили с милиардера описват по по-директен начин стратегията му на търговия. По думи на екс главния инвестиционен директор на Сорос, Джеймс Маркес, стратегията на Сорос е съвкупност от импулсивни решения, които са нестандартни и не отговарят на правилата. Сорос обикновено купува на върховете и продава на ниски цени. З ада си го представи човек той трябва да го съчета е с неговата философия да може да се включи на пазара и да се бори още един ден“. Сорос споделя: „Аз не искам да се събудя без пукната пара“.

Друг екс началник на Сорос, Алан Рафаел, разказва, че характерно за Сорос е, че той никога не спори, когато не е в грешка, но като си тръгва изрича думите „Аз не съм прав“. След това той размишлява над думите му.

Инвестиционната стратегията на Сорос е изключително сложна и интересна. Средностатистическите инвеститори не допускат лоши решения. Те смятат, че накрая ще се докаже, че те са по-добрите и ще успеят да се задържат по-дълго време на пазара.

Логично е човек да си зададе въпроса как начина на инвестиране на Сорос може да се използва от индивидуалните форекс участници. С помощта на следните няколко принципа, човек може да създаде една добра стратегия чрез трансформиране на подхода на милиардера в инвестиционна стратегия:

1) Добре е да се оставят встрани от вниманието на инвеститора всички представи за устройството и това как действат пазарите. За да печели човек той трябва да бъде много по-близо до изхода по подходящ начин и размера на търговията.

2) Успешният инвеститор е добре да има добре структурирана, логично свързана и цялостна стратегия, а не да прави низ от непрекъснати избори.

3) Човек е хубаво да има предварително създаден план за поставяне на стратегиите си за изходи и да оразмери позициите, преди да вземе решение, независимо колко благоприятно му изглежда то.

4) За финал, независимо в колко негативна се превръща една стратегия, човек е добре да възприеме загубата си като урок и да се поучи от нея.

Биографията на Сорос е невероятно вълнуваща и поучителна. Ако човек не желае да се събуди разорен един ден, може да потърси литература и да се информира по-детайлно за всичко онова, което милиардера споделя и е преживял.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *