Форекс форум България

„Когато започвате собствен бизнес, трябва да знаете, че се отказвате от стабилен доход, болнични и годишни премии. От друга страна – вашите възможности за доходи са неограничени. Няма да ви се налага да искате разрешение за каквото и да било от други хора и можете да използвате времето си много по-ефективно.“ – Джак Ма.

Значителен брой от хората, които поемат по пътя на форекс търговията, мислят, че да си уверен и мотивиран е достатъчно, за да създадеш успешна кариера на предприемач. Те обаче пропускат нещо много важно – обучението е нещо, без което човек не може да успее. Ако начинаещият трейдър не си направи труда да натрупа една солидна теоретична основа от знания и умения, която в последствие да развива, то той не би могъл да се задържи на този пазар за дълго.

Всички професионални трейдъри се стараят да спазват едни и същи правила. Освен това те се опитват да се информират за всички нововъведения в своята сфера. Необходимо е човек да има разбиране за многостранните финансови пазари. Добре е също да овладее някои умения, които да направят поведението му разпознаваемо. Ако не успее да създаде свой собствен индивидуален стил, човек може да проучи пазара на кадри и да ангажира подходящи хора, които да притежават компетенциите, които той няма.

Знанията и уменията в началото са изключително важни, затова е добре още в самия старт да се направи правилен план, който да оценява релевантно квалификацията и потенциала на изпълнителите.

Следващото важно нещо, освен информираността и способностите, е първоначалния капитал. За да може един човек да използва повече възможности, той не може да няма средства за първоначалните си инвестиции. 

Друг е въпросът, че дори и човек да се сдобие с капитал, никой не знае след колко време той ще започне да изкарва пари от своя нов бизнес и дали те ще са му достатъчно. Наред с това, началното инвестиране съставлява капитал за поне половин година напред, който се планира толкова прецизно, че да осигури заплати на кадрите, лихви, средства за доставки, битови такси, наем, реклама и др.

Съществуват много и различни опции, но съчетаването между горните три аспекта осигурява успех на новостартиращия предприемач, ако той се въоръжи с търпение и упоритост. Това е пътят, който всеки човек може да поеме, ако е готов риска да бъде негов спътник. И още едно много важно нещо – човек не трябва да се страхува. Ако се страхува, по-добре да работи за някой друг. Тогава всичко ще му бъде сигурно. Наистина сигурността е важна, но цената, която човек плаща за нея дали си струва?

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *