Форекс уроци

Може би, всеки форекс участник е чувал фразата „Трейдингът е ваш приятел“ и веднага я е забравял. Не е изненадващо, че хората са склонни да мислят, че ценната и важна информация е проста и лесна за разбиране.

Въпреки това, може да се твърди, че тази фраза е основна за успешния валутен търговец! Тази публикация ще се опита да разгледа форекс в този аспект.

Трендът представлява трайно явление. Що се отнася до пазара на Форекс, този термин означава относително трайно движението на цената в определена посока.

Добре е да се отбележи, че тенденциите са различни по дължина в зависимост от това на какъв интервал от време се формира и развива всяка от тях. Те са разделят на три типа:

  • краткосрочни тенденции;
  • средносрочни тенденции;
  • дългосрочни тенденции.

В зависимост от посоката движението на тенденциите е също три вида:

  • нагоре;
  • надолу;
  • без определена посока.

Идва ред на въпроса: „Какво ще се случи, ако търговецът правилно определя тенденцията, но покупката не е напълно успешна, например, в изграждането на пулса и началото на корекцията ?“. Това означава, че може търговецът първо да премине през загуба, но след това, по време на следващия импулс на тенденцията, той ще отиде в печалба! Така постепенно човек започва да разбира защо тенденцията е негов приятел. Ако успее правилно да определи тенденцията и да купи в края на корекцията, то тогава доходите му може да се увеличат повече!

Тук е необходимо да се вмъкне пояснение на термина корекция. Тя представлява намаление на цените, което може да се наблюдава след всеки импулс на тенденцията. След приключване на корекцията на тенденцията, като правило, тя винаги се подновява. Корекцията се дължи на прекупуване или препродаване на определен инструмент в момента. За да се измери коригирането на дълбочината, търговците използват метода на анализ на базата на нивата на Фибоначи. Анализаторите разграничават тенденции с корекция, насочена нагоре, настрани и надолу. Стратегиите за търговия на базата на търговия срещу тренда (по време на корекцията), се считат за такива с висока степен на риск.

Дори, ако търговецът не е в състояние да осъществи точно подходяща сделка с цел корекция, правилното определение на тенденцията все пак ще му донесе печалба. Ето защо човек също е добре да бъде приятел с тенденцията, да се научи как правилно да я идентифицира. В този случай, трейдърите може значително да увеличат шансовете си за успех!

 

One thought on “Форекс уроци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *