Форекс търговия с MACD

„Ако мечтите ти не те плашат, значи не са достатъчно големи.“ – Ричард Брансън.„Moving Average конвергенция / дивергенция (MACD) е осцилатор, който помага да се реализира техническия анализ на движението на цените. Тази концепция се появява още в края на 1970 г., когато Джералд Апел установява връзка между продължителността, силата и импулса и разбира как тя може да се използва за определяне на предстоящите перспективи на пазара.

MACD Forex търговия

MACD оценява комбинацията от три серии, които са: средна или сигнал, отклонението и серия MACD (разликата в бавно експоненциалната средна, пълзящата средна (ЕМА) и бързата ЕМА. Така показателите на този инструмент биват повлияни от трите константи на EMA.

Защо да се използва MACD?

MACD е известен със своята способност да идентифицира бързо краткосрочната инерция и по този начин е един от най-добрите сигнали за индикация на предстоящите тенденции. Стойностите са показани по-долу и над нулевата линия, като се гарантира, че генератора произвежда ясни, практични и точни сигнали.

Основната функция на този инструмент е да се вземе под внимание, че разминаването се провежда на 12-дневни или 26-дневни ЕМА линии. От 26-дневните обикновено се изваждат 12-дневните, като не бива да се забравя, че тази дължина може да се персонализира според стратегията за търговия. Търговците използват дори пълзяща средна, заедно с получена стойност, която създава инерция и трендови линии заедно със сигналите.

Различията и кросоувърите, които се случват в две линии, показват корекции, обрати и слаба инерция. Ако подвижните средни (MA) представляват линии, които са в същата посока, докато краткосрочните МА образува по-стръмен наклон, това означава, че настоящата тенденция е с нарастваща сила или силни.

Когато се прилагат стандартните интервали от време на МА, MACD се превръща в краткосрочен инструмент и работата на ЕМА е да се намали изоставането. Големите тенденции, които се случват на пазара, могат да бъдат идентифицирани чрез включването на друго техническо средство или чрез увеличаването на периода от време. Това вероятно е причината, защо MACD е известен като един от най-високо ценените техническите средства с малък или никакъв вид ограничения, на който може да се има доверие.

MACD валутните сигнали

Тъй като никоя технология не е съвършена, така и инструментът MACD, има случаи, когато може да показва фалшиви сигнали. Така че, един добър трик е да има филтри за сигналите, за да се увери трейдъра, че индикаторът дава реални сигнали и че те помагат, а не се отклоняват.

Moving Average осцилаторът за конвергенция / дивергенция е ценен технически индикатор, който не само помага при проучване на тенденциите, но в същото време и измерва динамиката на тези сигнали. Поради универсалността на този инструмент той е често срещан избор сред анализатори и търговци, които са част от финансовия спектър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *