Форекс търговия за начинаещи

Хората винаги са искали да премахнат границите в човешкото съзнание. Те от край време се опитват да обменят информация първо чрез телеграфа и след това по телефона, радиото, телевизията, интернет и мобилните устройства. Човекът винаги се е стремял да обменя икономическа информация и се е интересувал от проблемите на микро и макроикономиката. Благодарение на придобитата информация хората са развили умения да прогнозират какво може да се случи в една или друга индустрия. Сега ние живеем в ерата на цифровизацията. Тя дава възможност за всякакъв обмен на информация и развиване на търговските взаимоотношения между хората и компаниите в отделните държави. С плащанията по електронен път се съкращава многократно технологичното време за финансови операции.

Форекс се явява като естествен резултат на стремежа на хората да печелят, правейки свои прогнози във връзка с микро и макро икономиката. Не може да се каже кога точно започва историята на Форекс. Знае се, че през 14 век един японец, наблюдавайки пазара на ориз създава японските свещи, които се използват днес в един от трите вида графики във Форекс. С тях той обозначава падането и качването на цената на ориза на пазара.

Важни имена в историята на Форекс са също тримата математици Карло Фибоначи, Елиът и Ган.

От теорията на Фибоначи са известни „числата на Фибоначи”, както и „редицата на Фибоначи”.

Елиът е друг математик, който създава числови поредици и златни триъгълници. „Вълните на Елиът” са изключително актуални и днес.

„Ветрилото на Ган” е създадено от Ган и представлява много известен индикатор. Той се използва в програмата за търговия на Форекс и е известна като Метатрейдър.

Тя включва различни индикатори и осцилатори.

Осцилаторите отразяват през какви периоди се променя цената.

Съществуват условно два вида стилове пазари във Форекс и те са известни като мечи и бичи. Мечият пазар се наблюдава, когато цената се намалява, а бичият пазар – когато цената се увеличава.

Японските свещи са най-масово използвания вид графика от хората, които се стремят да инвестират своите свободни финансови средства на международния валутен пазар. Причината за това е, че те дават много изчерпателна и точна информация за промяната на цената. Чрез своята практичност и ефективност, тези свещи намират широка употреба при извършването на наблюдение. Японските свещи биват различни видове свещи и модели, които се използват за анализ.

Изгледайте видеото Как икономическата машина работи в продължение на 30 минути.
One thought on “Форекс търговия за начинаещи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *