Форекс трейдинг

Много разпространено мнение е, че рационализатори, изобретатели и откриватели могат да бъдат само отлично подготвени научни работници и професионалисти. Ако погледнем кои личности са постигнали големи успехи ще видим, че това не е така. Създателите на нови идеи много често са случайни лица и непрофесионалисти. Като започнем от деца и стигнем до хора, които по една или друга случайност са стигнали до новаторски идеи. Това ни дава основание по подобен начин да мислим, че от Форекс може да печели всеки, който използва интелекта си и проявява постоянство, усърдие и упоритост. Съществува тясна връзка между изобретателите и Форекс, защото е необходим еднакъв подход. Да започнеш веднъж, без да спираш, когато губиш, а да се учиш от грешките си и да продължаваш напред.

Успешната търговия на Форекс е положена на три фундамента или както ги наричат „трите кита“:

1) Знания чрез които анализираме пазара;

2) Психология на търговията;

3) Създаване на система на игра и мениджмънт на капитала.

Основанията на хората да участват на форекс пазара са разнообразни. Пазарът осигурява възможност за бърза печалба, които не могат да се получат от никое друго място. Форекс няма аналог в това отношение. Парите дават свобода, макар че някои хора не знаят как да се възползват от нея. Трейдингът има притегателна сила за хората, които носят на риск и отблъсква хората, които залагат на сигурното в живота.

Международният валутен пазар се нуждае от постоянен поток от „loser“-и, които предлагат инстантни пари за функционирането и просперитета на финансовата индустрия. Голям брой от играчите се възприемат за по-добри от другите и при перспективите, които предлага търгуването с марджини се надяват на мълниеносна и голяма печалба.

Финансовата спекулация на международния пазар наподобява екстремен спорт, при който играчите поемат огромни рискове. Доказано е, че при по-опитните атлети има голяма вероятност от злополука, тъй като те поемат по-голям риск. Това важи и за форекс участниците. Колкото и да се усъвършенстват, правилата за безопасност са едни и същи за всички.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *