Форекс телетрейд

„Аз не съм се провалял. Просто открих 10 000 начина, по които нещо не може да стане.“ – Томас Едисон.

Този пост ще се опита да опише най-важните аспекти на търговията с ливъридж,

Форекс ливъриджът представлява кредитна линия, която дава възможност за проникване на индивидуалния търговец в договорите за търговия, които изискват огромни инвестиции. Ливъриджът е особено полезен, когато номиналната стойност на реални пари, които търговецът има на разположение в неговата сметка, са недостатъчни за утилизиране на неговата стратегия или възползване от определени възможности.

Форекс ливъриджът е количеството пари, получени чрез кредит, който обикновено се предоставя от брокерите. Коефициентът на ливъриджа определя договорената сума на пределната депозитна сметка. 

Изграждане на надеждна стратегия.

Интелигентният търговец следва да разработи стратегия за използване на възможността за ливъридж разумно. Лостът позволява на търговците да придобият достъп до по-голям размер на капитал, но не е разумно да се рискува цялата налична сума в една сделка. Това означава, че внимателното прилагане на стратегията за диверсификация е добре да се осъществява с помощта на малки размери от общия размер на форекс депозита.

Поставяне на Стоп Загуба (Stop Loss).

Критичните стопове във връзка със загубите са още една много ефективна техника, използвана за свеждане до минимум излагането на капитала на риск. Техниката се използва за ограничаване на загубата във форекс търговията и нейната граница се определя от търговеца. Така например, при отваряне на позиция при продаване на USD и купуване на EUR за 1,1245 $, един търговец може да ограничи загубата на конкретната поръчка чрез създаване на автоматизирана заповед за спиране на загубата на $ 1.1238. Търговията ще се затвори автоматично, когато цената на валутната двойка доближи сумата $ 1.1238.

Възползване от възможността за контролирана печалба (Take Profit).

В случай на благоприятно положение при отворена позиция, т.е., когато търговецът печели прогресивно чрез валутната търговия може да използва този способ, когато не наблюдава пряко графиката или отсъства. Тази функция се базира на факта, че това положение продължава за известен период от време. Използването на ливъридж в този момент може да увеличи печалбата на търговеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *