Форекс тайни

Импулсът за написването на тази статия идва от желанието да бъдат разкрити брокерските тайни, които брокерите не искат трейдърите никога да узнават!

Във финансовите пазари съществуват разнообразни брокерски къщи с разностранни подходи спрямо своите клиенти. Някои брокери изискват високи разходи за търговия, а други ниски.

Някои брокери работят с преки пазари, като се намират от другата страна на всяка финансова операция. По този начин брокерите директно се възползват от загубите на потребителите.

Друга част от тях директно изпращат финансовите операции на потребителите на междубанковия пазар за изпълнение.

За жалост, голяма част от брокерите гледат на бизнеса си и на потребителите само в краткосрочен план, давайки приоритет на количеството над качеството. Вторият тип брокери са фокусирани върху изграждане на дълготрайни партньорства с възможно най-голям брой печеливши търговци. Те са ориентирани към по-малки краткосрочни печалби и по-малък брой клиенти. Те обаче представляват най-добрата среда за инвеститорите на дребно, благодарение на която те получават реална възможност да успееят.

Доста често, инвеститорите считат, че тяхната стратегия е главното условие, за да успеят. Те вярват, че от решаващо значение са знанията, уменията, системата за управление на риска, отношението и разбирането към търговията. Всъщност дори те да притежават всичко изброено до тук, изборът им на добър брокер е това, което предрешава дали ще бъдат успешни или не. Иначе казано, дори и индивидуалните търговци да разполагат с най-надеждната система за търговия в целия свят, ако изборът им на брокер е неправилен, те няма да постигнат дългосрочни положителни резултати.

Некоректните брокери не желаят търговците да узнават за някои секретни данни, свързани с предлаганите от тях услуги. Те не искат трейдърите да знаят какви са принципите им на работа и от къде печелят своите доходи. Далновидните инвеститори не трябва да нарушават никога своята система на търговия. Те трябва да се уверят, че техния брокер на дребно изпраща поръчките им директно на финансовите пазари, тоест на брокер, който без какъвто и да е конфликт на интереси ще гарантира изпращането на поръчките до Глобалния валутен пазар.

Интелигентните инвеститори знаят, че имат нужда от STP / ECN брокери, за да имат успешна търговия. Поради осъзнаването на тази необходимост повечето брокери се рекламират, че работят с такива търговски сметки. Когато човек се регистрира към един брокер, той трябва да се убеди, че неговата търговска сметка е наистина STP / ECN, защото само тогава неговите поръчки ще отиват автоматично до междубанковия пазар.

Проблемът идва от там, че всяка една поръчка, която трейдъра прави към своя брокер, ако той е некачествен, ще се изпраща само към един единствен маркет-мейкър за изпълняването си. От тук се поражда и конфликтът на интереси с некоректните брокери. В техен интерес ще бъде трейдърите да имат повече загуби, защото те така ще имат повече печалби, тъй като са отсрещна страна по всички сделки. Тогава няма да има значение колко добра е системата на трейдъра, защото той няма да получи достъп до реалния междубанков пазар и ще бъде манипулиран с всякакви оправдания за приплъзвания или закъснения. Тази вътрешна информация брокерите пазят стриктно в тайна!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *