Форекс стратегия

Една японска поговорка гласи, че човек малко се учи от победата и много от пораженията си.

Търгуването с Форекс пазара прилича на игра на покер. Обикновено картоиграчите не знаят кога да спрат. Моментът, в който трябва да спрат е изключително важен, защото тези, които продължават, започват да губят всичко. Печели само този, който знае кога да спре. Това означава, че когато някой направи две крачки напред, трябва да направиш една назад.

Най-обременяващото нещо в трейдинга са реалните пари. За това при начинаещите, демо търговията почти винаги е успешна, докато в реалната е точно обратното.

Повечето трейдъри смятат, че реалната търговия е най-добрия учител, на който можеш да плащаш само, колкото поискаш.

Стремежът да се изкарват пари е коварството в професията на трейдъра. Докато човек е съсредоточен върху тях повече ще губи, отколкото да печели.

Най-голямата грешка на трейдинга е, че това е средство за забогатяване. Никой, който мисли така не може да преуспее в тази професия. В трейдинга се отиграват вероятности, а залагането на пари само потвърждава участието.

Човек трябва да анализира финансовото си положение, като обърне особено внимание на начина, по който е спечелил парите – дали не е било случайност или е било в резултат на закономерност. Хората не бива да разчитат на негово величество СЛУЧАЯ. Добре е да търсят закономерните причини при евентуална печалба. Тази закономерност може да бъде използвана многократно за бъдещите финансови операции.

Важни фактори при работа с Форекс са бързината на взимане на решение, интуиция, познаване на икономическите фактори (да се следи икономическата и политическата обстановка в медиите, Интернет и предвижданията на политолозите). Ако действително човек се справи с тези неща, няма начин да не получи някакви дивиденти.

Човек трябва да се самоусъвършенства, четейки много странична литература и обменяйки опит със свои съмишленици. Поняко начинаещите трейдъри могат да изпадат в състояние на безизходица, тъй като не знаят как да се справят със своите чувства или със загубите си. Те трябва винаги да помнят, че макар загубите, проявявайки усърдие и упоритост, трябва да продължават да търгуват. Не бива да изоставят чувството, което ги е водело в началото, а именно, че щом като други хра преди тях са успели, това могат да направят и те.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *