Форекс стратегии

Според американския предприемач и изобретател Стив Джобс, времето ни е ограничено и ние не бива да го пропиляваме, като живеем живота на някой друг. Той апелира хората да не попадат под догмите на някой друг и да не живеят конформистки, т.е. да приемат мисленето на някой друг на 100% вярно и за тях самите. Джобс приканва хората през целия си живот да се вслушват във вътрешния си глас, който желае те да са щастливи. Той споделя, също така, че хората е добре да са достатъчно смели, за да следват интуицията и сърцето си. Човек трябва да знае какво наистина желае от живота си и какъв иска да бъде, защото всичко друго не е толкова важно.

Винаги след прилагане на определена стратегия трябва да се отчитат резултатите. Това е необходимо за сравняване и анализиране на стратегиите. Така се избира нова печеливша стратегия. Човек трябва да е подреден, организиран и да си води добра отчетност. Отваряйки акаунт с реални парични средства, човек трябва да си води точна статистика на приходите и разходите. Това не е трудно, но е задължително условие.

Експертите съветват, че в контекста на Форекс, е добре да се помни, че най-печелившата стратегия за печелене на пари е тази, която може да бъде използвана по най-лесния начин. Те предупреждават хората, че не е удачно да се търгува с неща, от които не разбират, само за да се имитират други. Човек трябва да направи своя стратегия за финансови операции и да се старае да я развива постепенно и последователно. Разбира се, събота и неделя, пазарът не работи.

Развиването на своя лична стратегия е трудна за реализация цел, но си заслужава. Това, което е добре човек да определи сам за себе си още в самото начало е колко е стрес-устойчив, колко дълъг период от време би могъл да изкара, докато търгува, както и какво е съотношението между риска и печалбата, което човек цели.

Когато човек си даде отговор на тези основни питания, изграждането на лична стратегия ще бъде значително по-лесна задача.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *