Форекс сметка с малък депозит

“В свят, който се променя толкова бързо, единствената стратегия, която със сигурност ще се провали, е да не поемаш рискове.” – Марк Зукърбърг.

За да се разбере зависимостта между стойността на депозита и печалбата във форекс, първото нещо, което е добре да се направи е промяна в мисленето. За предпочитане е човек да се премине от мислене как да се печелят пари към процес на правилно търгуване. В резултат на промяната на своето мислене търговците ще преминат на едно изцяло ново ниво в своята търговия:

  • Те могат да започнат да правят по-малък брой транзакции. Могат да започнат да гледат на търговията като снайперист, изпълняващ „точната“ сделка.
  • Добре е да започнат да търгуват с малки лотове на малка сметка. Правилното управление на риска не само ще помогне да се увеличат резултатите, но и времето на отворената позиция ще бъде достатъчно дълго, за да успее търговеца да се задържи на повърхността, развивайки правилните умения за търговия.
  • Парите не трябва да са основният мотиватор в този момент. Едва тогава човек ще може да си изгради своя собствена система за търговия. Най-важното нещо за начинаещ търговец е той да бъде дисциплиниранн. Само тогава той ще може да привлича капитал и преди всичко, ще бъде в състояние да спаси парите, които е инвестирал.
  • Човек не бива да мисли, че трябва да спечели на всяка цена, защото това е погрешно и само  ще доведе до по-големи загуби.

От психологическа гледна точка е много трудно един инвеститор да търгува с малък депозит, но преди да търгува с големи суми, е добре той да мине през него. Така че човек трябва да се радва, че все още не разполага с големи сметки и може напълно да се съсредоточи върху процеса и да се развива като бъдещ добър търговец.

Малкият депозит в никакъв случай не е недостатък, особено ако инвеститорът не е добре запознат с търговията и няма достатъчно опит. Размерът на депозита, не играе никаква роля за усвояване на уменията на един търговец. Разбира се, ако човек разполага с голямо количество пари, може да търгувате големи лотове и потенциално да спечели повече пари, но ако не знае как да търгува, може да загуби дори всичките си пари.

Ето защо е по-добре човек първо да се научи да търгува, като се фокусира върху техниката и се наслаждава на пътуването. Експертите съветват новите търговци да спрат да се притесняват за печеленето на големи пари в кратки срокове и резултатът след време неминуемо ще ги изненада положително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *