Форекс система

„Страхът не съществува никъде другаде освен в ума.“ – Дейл Карнеги.

Процесът на създаване на система за търговия с високо качество е свързано с поредица от стъпки, както следва:

Стъпка 1 – Създаване на предпочитани от търговците срокове

  • Първото нещо, което оказва влияние за изграждането на системата за търговия е в какви срокове ще се търгува. Ако търговците предпочитат по-къси сделки и да ги затварят бързо, могат да изберат срокове в рамките на деня  като M1, M5, M15 или M30. Въпреки това, такива  кратки срокове в рамките на деня обикновено изискват повече време на екрана.

От друга страна, ако нямат нищо против да чакат цял ден, няколко дни или по-дълго за своите позиции за влизане и излизане, търговците могат да изберат да работят с Н4, всеки ден или дори в по-дълги срокове.

Златната среда в този аспект е времевата рамка H1, която е може би най-универсалната времева рамка. Търговците може просто да търгуват почти всякакъв вид валутна търговия със система с времева рамка H1.

Не съществува правило нито има добро или за лошо време относно сроковете. Всичко зависи от това, какво ще реши този, който взема решение в зависимост от това колко време може да отделя за търговия. Експертите съветват да се избягва избора на период от време, който използват други търговци само заради самото копиране. Търговската система следва да бъде изградена въз основа на вкуса и стила на индивидуалния трейдър.

След това, човек също трябва да определи в какви валути иска да търгува и в какви часове за търговия – особено в случай на „интрадей“ търговия. Отново, валутите и часовете, които инвеститорът избира, е добре да отговарят на неговия начин на живот, както и системата му за търговия.

Стъпка 2 – Трейдърите е за предпочитане да решат кои инструменти за търговия ще използват

Относно инструментите за търговия е по-лесно да се идентифицират възможностите и да се направят най-добрите решения за търговия. Ето защо, инструментите за търговия, които човек избира, трябва да са тези, в които е най-опитен и с които се чувства най-комфортно. Най-общо казано, много търговци предпочитат да използват Цена за действие и модели със свещи. Други предпочитат да работят с форекс индикатори за потвърждаване на тенденциите. Много търговци използват комбинация от тези средства за максимална полза.

Стъпка 3 – Добре е човек да е наясно колко може да си позволи да загуби още в самото начало

Системата във валутната търговия може да бъде от полза, ако помага на инвеститорите да сведат до минимум загубите си. Въпреки това, те е хубаво да решат колко са готови да загубят преди да започнат да търгуват. Това не позволява на емоционална търговия да им пречи и им помага да поддържат загубите си в рамките на установения от тях самите лимита на риск.

За тази стъпка, търговците решават каква част от сметката им ще рискуват или колко пипса са готови да загубят, както и размерите, които ще търгуват. Правилното управление на парите и оразмеряването на позицията са основен крайъгълен камък на всяка успешна система за търговия.

Стъпка 4 – Добре е да се обмислят входните и изходни пунктове

В този етап се вземат решения относно кога е най-доброто време търговеца да влезе и кога да излезе от всяка сделка. Обикновено целевите поръчки Стоп-загуба и Прибери-печалбата се въвеждат веднага след като показателите или точката Цена за действие доближи подходяща входна точка.

При по-консервативните стратегии се изчаква, докато свещта на сигнала е затворен, преди да се влезе. По-агресивните търговци могат да изберат да влязат преди свещта да се е затворила. Втората стратегия има тенденция да бъде по-рискова, тъй като пазара може да започне да се движи срещу трейдъра и да застраши неговата входна позиция. За изходите също е необходим ясно дефиниран план.

Стъпка 5 – Търговците е за предпочитане първо да тестват системата си за търговия дали работи по очаквания начин

Последната стъпка е изпитване на системата за търговия в рамките на определен брой сделки и време. Човек може да тества на демо версия своята готова стратегия или в противен случай, можете просто да разгледа данни и запис на възможни търговски стратегии, анализи и теоретични резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *