Форекс сигнали

Тази статия ще се опита да даде някои насоки как да усъвършенствате вашата търговия.

Първо си създайте принципи за търговия. Търговците нямат време да реагират, когато пазарите са в движение. Те често смятат, че е необходимо бързо решение, в противен случай те може да пропуснат златна търговска възможност.

Звучи ли ви познато? Не се тревожете – това е обща реакция. Търговците са склонни да предприемат импулсивни, емоционални решения, когато напрежението е високо. Можете да се борите срещу това желание, като изпълните следните стъпки:

– Разпознаване, когато вътрешният натиск ви принуждава да вземете решение за търговия.

– Използвайте кратки сентенции, за да си спомните най-доброто действие като правило;

– Използвайте различни техники на практика, проверка и детайлно опознаване на Вашия търговски план. 

Търговците имат желание да навлязат на пазара веднага, когато се представи възможност за търговия. В повечето случаи, обаче, цената е с тенденция, която трябва да се проследи и да се коригира, преди инерцията наистина да тласне цената нагоре или надолу.

Същевременно е необходимо да се отдели време и да се направи добра подготовка, за да се оцени настройката, плана и влизането, преди наистина да се влезе в търговията.

Не бързайте да отворите позиция преди необходимите сигнали и не се опитвайте да гоните пазара.

Прибързаното включване се случва, когато търговците навлязат на пазара, преди сигналът да пристигне на графиката им. Проблемът е, че влизайки на пазара, сигналът може никога да не се появи. Примамливо е да натиснете бутона и да влезете в настройката по-рано от планираното, но е желателно да се въздържате от това.

Търговците на практика се нуждаят от спазване на дисциплина, за да чакат действителният сигнал да се появи в диаграмата. Не забравяйте да чакате да се инкасира вашият търговски план.

Пазарът действа самостоятелно. Той следва пътя на най-малкото съпротивление, а не визията ви за това как трябва да се движи цената. Същото важи и за навлизането на пазара твърде късно, т.е. преследването на пазара. След като настройката е изчезнала, не оправдавайте късното влизане … и просто го пуснете.

След като пропуснете настройка, не забравяйте, че пазарът няма да изчезне изведнъж, а си кажете „Пазарът е винаги там!“. Да, може да сте пропуснали някои възможности, но новите определено ще пристигнат на мястото си. По-благоприятно е да се съсредоточите върху потенциалните нови настройки, вместо да се разсейвате от миналото. С други думи, по-добри пари са пропуснатите, отколкото загубените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *