Форекс сигнали

„Във времена на бързи промени опитът може да се окаже най-големият ти враг.“ – Жан-Пол Гети.

Съвсем разбираемо е всеки човек да се стреми към добра печалба, като инвестира по-малко капитал и усилия. Тази публикация дава синтезирана информация за надеждните сигнали във форекс, използването им и източниците им.

Характерът на човека е такъв, че той се стреми да се осланя на някого, когато трябва сам да прави избор. Така реагират хората и които търгуват на Форекс пазара. Никой не иска да се учи на принципа проба-грешка, а предпочита да получи в готов вид чужд опит.

По тази причина начинаещите форекс търговци често търсят безплатно в Гугъл надеждни форекс сигнали. Първоначално те не желаят да плащат за надеждни и ефективни сигнали и търсят услуги, които да са безплатни. Откриването на ефективни и сигурни безплатни сигнали обаче, не е никак лесна задача, тъй като брокерите, предлагащи евтини услуги няма как да разполагат с качествени сигнали. В такъв случай сигналите може да са безплатни, но загубите, които ще претърпи форекс участникът са под формата на реални пари.

Форекс сигналът е кратка информация, която е съставена от главните параметри на една сделка и подкрепя търговеца в правенето на търговски избор. Тези съобщения могат да бъдат под формата на есемеси, имейли и др. Съществуват и специални форуми за такива сигнали. Ето един пример за форекс сигнал:

Също има и специализирани форуми за търговски сигнали. Обикновено форекс сигналът е много кратко съобщение с най-ключовите параметри на сделката и изглежда по следния начин:

BUY EUR/USD @ 1.1240

SL@ 1.1220, TP@ 1.1270

В този пример, на първия ред, съобщението започва с посоката на търговската поръчка. Изобразява се чрез „купува“ (дълга позиция) или „продава“ (къса позиция), след което се посочва търговския инструмент и ценовата котировка (тя се изобразява с 4-5 цифри след точката). Често се изобразява и типа на поръчката – пазарна, отложена, лимит, стоп и др

На втория ред има други символи (от 2 букви) и котировки, които изразяват равнището за изход от позицията при потенциална печалба или загуба.

SL (Stop Loss) значи поръчка за намаляване на загубата и в примера се намира на 20 пипса от входа, а TP (Take Profit) e поръчка за прибиране на печалба, и в случая е поставена на 30 пипса от входа. Нерядко се посочва и знака TS (Trailing Stop), който означава плаващ стоп. Параметърът осигурява по-голяма гъвкавост за управляване на позицията, след като се изпрати сигнала.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *