Форекс сайт

„Дръжте на целта, а не на резултата. С други думи, правете нещата, защото ви харесват, защото ще помогнат на някой или ще бъдат ценен опит. Не го правете за пари или признание. Те ще дойдат от само себе си. Това е пътят на света.“ – Робин Шарма.

Факт е, че всеки търговец може да загуби много пари, освен ако не разбира основите на ефективното печелене на пари и управлението на риска. Тази статия има за цел да обсъди едни от най-важните моменти, които е добре винаги да се помнят по отношение на управлението на валутния риск.

Доброто оразмеряване е важно за всеки търговец. Няма значение дали е начинаещ само с няколко стотин долара в профила си или сте форекс гигант с няколко милиона долара. По същия начин, няма значение дали търговецът е във форекс търговията по-дълъг или по-кратък период от време.

Съществуват калкулатори за оразмеряване на позицията, предлагащи подходящ риск, спрямо нея, които могат да се използват, когато се решава какъв обем да се използва, за да бъде той в съответствие с конкретния депозит и принципите на управлението на риска.

Не бива да се прекалява с ливъриджа

Ливъриджът позволява на инвеститорите да заемат позиция с много по-голяма сума от депозирания от тях капитал. Това очевидно е един чудесен начин да се увеличи неколкократно печалбата. Въпреки това, той идва с висок риск. Той е общ за начинаещите търговци, за да се избегне блокирането на сметките им за търговия просто чрез отваряне на твърде големи поръчки. От решаващо значение за дългосрочния успех е да се разбере истинската цел на ливъриджа и търговците да спазват препоръките на експертите, като не го употребяват в твърде голям размер. Умерен ливъридж като цяло е хубаво нещо, но той трябва да се използва много разумно.

Човек трябва да знае кога да се измъкне

Друга често срещана грешка, която едва започващите да търгуват Форекс инвеститори правят е, че те или се измъкват твърде рано от търговията и не успяват да дочакат до потенциалната печалба или чакат твърде дълго, докато тя се неутрализира. От току що започналия да се занимава с  търговия на финансовите пазари търговец не се очаква да развие този свой усет за един ден, тъй като той идва с практика и опит. Все пак начинаещите трейдъри е добре винаги да извличат максимално познание от опита си и да разпознават щастливите ситуации, грабвайки печалбата в точния момент.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *