Форекс ръководство

„Бързите пари са по-опасни от бедността.“ – Наполеон Хил.

За форекс търговията може да се мисли като за търговия с реален бизнес капитал. Бизнес средствата са необходими, за да се платят с тях разходите – да се купува инвентар, да се изплащат заплати, и да се поддържа бизнеса отворен дори през трудните месеци. Ако човек направи преразход в един момент, когато инвестициите не съумеят да генерират приходи, търговецът може да не бъде в състояние да плати всичко, което му е нужно. В края на краищата всичко може да свърши като се теглят заеми за покриване на трудния месец или за затваряне на вратите завинаги.

С Форекс може да се търгува, когато човек има свободни капитали, с които да го прави. Има начини, с които да се разшири капитала, но използването на ливъридж може да доведе до допълнителни обезпечения, което води до използването на по-голям капитал за търговия, отколкото човек може да си позволи. Правилното управление на парите е от съществено значение за дългосрочния Форекс успех.

За предпочитане е да се използва по-малък ливъридж. Ливъриджът по същество е заем, който позволява да се отвори по-голяма позиция за търговия, отколкото човек би могъл с капитала, който има. Ако един трейдър търгува с $ 1 000, той би могъл, например, да отвори позиция със $ 100 000 (в случай на 1: 100 ливъридж). Не бива да се забравя, обаче, че използването на ливъридж на максимално високо ниво винаги дава възможност за потенциално високи печалби, но пропорционално повишава и риска.

Заявката за обезпечение се прави, когато тренда на пазара е срещу позицията на форекс участника и размера на парите в сметката му не покрива размера на ливъриджа. Брокерът обикновено моли трейдъра да депозира повече пари или в противен случай предупреждава, че ще затвори неговите позиции автоматично с големи загуби, за да предотврати по-нататъшни загуби, превишаващи капитала на участника.

Това, разбира се, не е никак добра ситуация и се явява главната причина, поради която всеки професионален търговец е добре да изгради подходяща система за управление на своите пари и минимизиране на риска.

Разбира се, всеки човек е за предпочитане да има своя собствена система за управление на личния капитал и да внимава да не използва средствата, които могат е определил за резервни. Ако човек разполага с $ 50 000 в спестовна сметка, която е предвидил за пенсиониране или следване в колеж/университет, не бива да ги използва всички във валутната търговия, а само една малка част, която може да си позволи да загуби (в най-лошия случай).

Въпреки това, една подходяща система за управление на парите винаги ще сведе до минимум загубите, ще осигури възможност за максимална печалба и ще подготви човек за евентуалните рискове във валутната търговия. С комбо от висококачествена система за търговия, достатъчно знания и опит, правилното управление на парите и регистрацията към справедлив брокер, са най-верния път към дългосрочна печеливша валутна търговия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *