Форекс ру

„Мисля, че един от най-ценните ресурси, с които разполагаме, е свободното ни време.“ – Стив Джобс.

Глобалният валутен пазар е най-големият и най-ликвиден финансов пазари в света. Форекс пазарът има дневен оборот от над $ 5.3 трилиона. На този пазар се предлагат изключително широк диапазон от бонуси и услуги. Ето и едни от основните му предимства, които карат хората да го предпочитат:

1. Пазарът на Форекс е с 24-часов работен ден. Като се започне от възобновяването от понеделник до петък, този пазар позволява на хората да търгуват на пълно или непълно работно време. Хората са свободни да търгува в удобно за тях време сутрин, обед или вечер.

2. Международният валутен пазар е изключително обширен. Той е толкова богат и същевременно не се управлява от отделен субект, компания или институция. „Пулсът“ му се определя единствено от поведението на многото участници, които влияят на цената на валутните за определен период от време.

3. Форекс пазарът е изключително достъпен и лесен за стартиране. Много хора, може би, ще предположат, че валутната търговия ще им струва цяло състояние, за да започнат да търгуват на Форекс. Истината е, че не струва толкова много, особено когато бива сравнявана с търговията с акции, опции или фючърси. Онлайн форекс брокерите предоставят различни търговски сметки, от които $ 25 е минималния депозит за откриването на сметка.

4. Глобалният валутен пазар има много предимства. Участниците могат да се възползват от привилегиите, които предлага търговията с ливъридж. Тези ползи дават възможност на Форекс търговците да генерират печалби с по-малък първоначален капитал, каквито никой друг финансов пазар не би могъл да им предложи. Размерът на ливъриджа може да се променя и може да не е наличен през цялото време. Типичен пример е, когато Форекс брокер отпуска заем на един търговец в съотношение 50 :1. Това означава, че при марж (налични пари в депозита) от 50 $ търговецът ще има възможност за покупка или продажба на валута на стойност $ 2 500. Освен това, дори един човек да притежава в сметката си $ 25 000 или повече, той има право да търгува само с $ 500. Добре е да се отбележи, че без ефективно управление, високата степен на ливърижд може да доведе до големи загуби, както и до големи печалби.

5. Няма ограничаване на късите продажби. Няма условия или ограничения при търгуването на Форекс, които да са в нарушение на капиталовия пазар. Има само свободи, които могат да се използват, независимо от начина, по който пазара се движи. Като цяло структурното разпределение на пазара има само едно единствено правило и то се състои в изкупуване на една валута и продажба на друга. Следователно, форекс търговците имат равно право да търгуват с възходящ или низходящ пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *