Форекс робот бесплатно

„Човек не може да отнесе парите в гроба, за това е важно да остави нещо след себе си, което да бъде полезно за поколения напред.“  Ричард Брансън

В тази публикация ще разкажем историята на един човек, който с минимални познания по програмиране успява да начертае какво точно иска на специалист програмист. Така той създава робот, който да го съветва в неговата Форекс търговия. В крайна сметка той създава своя Франкенщайн, който дълго иска да види. Така се ражда Елис. „Детето“ работи добре, но това е, както се оказа, само за кратък период от време. После се оказва, че роботът не е идеален и за да работи трябва първо да се установи тенденция и постоянно да се държи под око „момичето“, защото понякога, поради малките си несъвършенства, „тя“ не определя целевите поръчки Stop Loss. И този незначителен недостатък, без необходимият контрол, винаги струва на човека част от спестяванията.

Както всеки знае, трендът е определената посока на движението на цените във Форекс. Поведението на тенденцията се установява по време на техническия анализ

Тенденциите биват следните видове: отгоре надолу (все още се нарича меча), отдолу нагоре (която се нарича бича) и странична (липсваща или плоска). Като правило, по време на търговия, при низходящ тренд се препоръчва да се отварят къси позиции, а при възходящ – за закупуване. При липса на тенденцията е по-добре да не се извършват никакви операции.

Stop Loss дава възможност тредърът да заключи сделката когато, избрания от него инструмент достигне определена цена. Параметрите на загубата на стопа могат да се настроят преди или след позицията на отваряне. Стопът относно загубата позволява на търговеца да се избегнат допълнителни загуби чрез автоматично затваряне на позицията. Задължително изискване, в случай на определяне на поръчките, е да се спре загубата на цената на даден финансов инструмент, която не трябва да бъде по-малко от пазарната цена в момента, когато сделката за продажба вече не е в сделката за покупка.

Може да се отбележи в заключение, че Свещен Граал във Форекс не съществува! Човек може дълго и упорито да се опитва да открие роботизиран съветник, който да е „100% печеливш“, или да създаде свой собствен робот. Добре е човек да си зададе въпроса: „Вярва ли в съветник за един милион долара?“ Верният отговор е НЕ и той е еднозначен!

Когато машината „вози“ е много по-лесно и по-приятно, но механикът дава предимство на пълен контрол над ситуацията във всеки даден момент. И въпреки, че роботизираният съветник е с автоматичен контрол и МТС бутон, винаги е за препоръчване да се търгува ръчно, като всички рискове на бордовия компютър се възложат на мозъка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *