Форекс роботи

„Възможностите не се появяват. Вие ги създавате.“ – Крис Гросър.

Най-големият успех на човечеството е изобретяването на компютъра, което става само за 60 години. Първо се изобретява полупроводникът, след това транзисторът, интегралните компоненти и процесори, за да се стигне до модерните програмни продукти. В наши дни хората все повече заприличват на машините и машините на хората.

Тази статия ще даде повече светлина за роботите и хората или по-точно – за съветниците и търговците, както и за автоматичните и ръчните системи за търговия. Тя има за цел да се определи „кой кой е“ на международния валутен пазар.

В този контекст, търовецът е някой, който търгува на валутния пазар или на фондовия пазар. Търговията на валутния търговец се осъществява, като се вземат предвид наличните ливъридж възможности, както и средствата на инвеститорите, които са вложени във форекс сметка. Един търговец прави промени в ценовия си инструмент, когато продава. Tрейдърът прави анализ на ситуацията на финансовите пазари и въз основа на аналитичните данни, заключава каква ще бъде сделката.

Ако автоматичната система е съветник,  прекалено много въпроси не могат да предизвикват объркване. Въпреки това, ако търговецът изпълнява дусловно съветите на робота, той може да сгреши. Причината за това е неговото лицемерие, или по-скоро, използването на дуалността. На езика на Уикепедия, търговската механична търговска система (МТС) е набор от напълно формализирани правила за откриване, обслужване и закриване на сделки, които се търгуват на борсата. Така че, някои съветници от МТС може да се програмират и използват за полуавтоматична търговия, а други поради естеството на своя алгоритъм, който не подлежи на автоматизация, могат да се използват ръчно. Така че, това е един вид система за ръководство, който трябва да се има предвид, когато се говори за MTС.

Всяко момче мечтае за кола, момичето за кукла, а търговецът за суперсъветник. Кой е World Wide Web, тъй като много съветници, най-вероятно, го смятат за звезда в небето, но само 5% от успешните търговци, знаят какво е. Отхвърляйки философските разсъждения, по-добре е да стане дума за персоналните преживявания на търговците с търговски роботи.

Така че, след като един търговец играе достатъчно дълго на фондовата борса той развива умение да прави анализ като разчита единствено на себе си. Когато човек опита някаква версия на съветник, резултатите на тестера винаги са фантастични. Човек започва да си представя как с парите ще посети екзотични плажове на Гоа и Доминиканската република като следващата „загуба“ в реалния живот безмилостно го връща към неговия стар подход. Човек бързо хвърля на боклука съветника и се захваща със сериозна работа. Макар, че тези съветници се радват на значителна слава в мрежата, значителна част от трейдърите претърпяват фиаско, след поредица от неудовлетворяващи опити.

Но истинският търговец никога не се предава! Както гласи една стара енигма „Всяко нещо е добро, когато се използва правилно!“

Ако човек не разбира основата на алгоритъма, използван от роботите, то това със сигурност става основаната причина за неуспехите. Проблемът се намира в невежеството и неспособността човек да контролира това, което не разбира. Ако човек има желание, може да учи програмиране и да съзададе свой съветник на базата на изградената система за търговия (TS). След около шест месеца обучение в MQL език, човек може да направи скици и да поръча създаването на своя съветник на „специалист програмист“.

В заключение, ако човек не разбира нищо от програмирането, е по-добре да не използва такива съветници от непознати, освен ако не става въпрос за високо квалифициран робот и да се презастрахова като провери дал кодовете съвпадат напълно. В този случай, обаче, той няма да бъде никак евтин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *