Форекс пф

„Интуицията е нещо което надминава точното знание. Нашият мозък притежава, без съмнение, много чувствителни нервни клетки, които позволяват да усещаме истината, даже когато тя още е недостъпна за логически изводи или други умствени усилия.“ – Никола Тесла.

Когато човек започне да се занимава с валутна търговия, той е като гъба – готов да научи всичко, което е необходимо, за да започне да постигне печалба. Обикновено той започва да се интересува най-напред от модели или хора, за които се знае, че са се доказали като много успешни във валутна търговия.

Ако повечето от търговците се опитват да направят печалба, за да получат нещо като втори доход, някои от тях са стават наистина автентични капацитети в тази област. 

Този пост ще разкаже накратко за биографиите на най-успешните валутни търговци. Техните истории са различни, каквото е и отношението на света към тях. Те имат много почитатели и много врагове. Ето и кои са те:

Джордж Сорос

Джордж Сорос, роден през 1930 г., напуска Унгария по време на нацистката окупация и се премества в Лондон, където учи и завършва в Лондонския университет по икономика. След това той работи в няколко финансови компании. С натрупаните опит и знания, той изгражда цяла империя. През 1970 г. Сорос основава Фондацията си „Отворено общество“, която  генерира повече от $ 40 млрд. печалба. Сорос става известен през 1992 г. като човека, който „разбива Банк ъф Ингланд“. Всъщност той печели между £ 1 и £ 1,5 млрд. общо с продажбата на $ 10 млрд. на GBP (британски лири паунда). Този ден остава в историята като „Черната сряда“. Той е автор на няколко книги и се смята за една от най-богатите личности в света.

Бил Липшуц

Историята на Бил Липшуц е класическа история, която служи за пример на много търговци. По време на следването си в Университета Корнел той печели от $ 12 000 $ 250,000. Въпреки това, поради някои лоши решения, той загубва целия си капитал. По-късно, след като си взима поука, той променя своя стил на търговия и обновява своята стратегия с такава с минимизиран риск. След популяризирането на валутните пазари, Липшуц печели $ 300 милиона печалба годишно само във Форекс.

Андрю Кригер

Андрю Кригер става наистина известен, когато решава да се фокусира върху валутата на Нова Зеландия – новозенландския долар (NZD). Той извършва сделка  чрез използване на ливъридж 400: 1, с прогнозна стойност между $ 600 милиона и $ 1 млрд. Тази сума надхвърля дори циркулиращата ликвидност на валутата и той прави печалби за повече от $ 300 милиона за своя работодател. След това той е работи в продължение на дълги години в различни финансови компании, включително за Сорос.

Стенли Друкенмилър

След успешната си работа за Питсбърг народна банка, Стенли Друкенмилър създава Duquesne Capital Management през 1981 г. Той успешно управлява парите на Джордж Сорос и допринася за известната „Черна сряда“, когато Сорос „разбива Английската централна банка“, както е описано по-горе. Той също така работи за Фондация Quantum и след това се връща в Dusquesne през 2010 г. той пише също бестселър „Новият Пазар Уизардс“. През 2010 г. неговият хедж фонд бива затворен.

Брус Коlнър

Неговата кариера на търговец започва на 32 години, когато той използва лимита си в кредитната си карта, за да купи фючърсни договори и прави печалба от $ 20 000 . След това той основава свой хедж фонд, който скоро се превръща в един от най-успешните на пазара с активи на стойност над $ 14 млрд.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *