Форекс психология

Форекс търговията изисква много повече от слагането парите на масата, чакайки те да се размножат от само себе си. Парите могат да изчезнат в един миг, ако търговците не са достатъчно наясно с това как да се справят с валутната търговия, алчността, нетърпението и другите емоции.

Форекс търговията означава човек да напусне своята зона на комфорт и да се впусне в един нов свят, където изправен пред рисковете трябва да има голяма рутина като търговец. Трейдърите наистина трябва да бъдат запознати с използването на определени изпитани от времето готови или собствени стратегии. Всеки търговец може да тества стратегията си за търговия на безрискова демо сметка, толкова дълго, колкото иска, за да бъде по-запознат с Форекс като същевременно подобрява търговските си умения. Натрупването на опит и знания е изключително важно за успешната валутна търговия, както и всичко, което трейдърите се опитват да постигнат в дългосрочен план.

В действителност, излизането на търговеца от зоната му на комфорт е един от ключовете към успешната валутна търговия. Но това излизане от зоната не означава утрояване или учетворяване при следващата сделка. Това означава разширяване на познанията на търговеца вътре в него и приемане на нагласата, че усъвършенстването на знанията и уменията за търгуване са нищо друго, освен развитие на личността, което е добре да става стъпка по стъпка – плавно и постепенно. Научаването на всяко ново нещо е предизвикателство, с което търговеца става все по-добър. За всички трейдъри, тайната на личностовото развитие не се намира, нито на пазара, нито в надеждната система, която търговеца използва. Както е известно на по-опитните трейдъри във форекс човек е желателно да следва разума, а не сърцето. Това означава, че най-големия враг на търговците са те самите. Тайната е в борбата със самия себе си, докато търгуват извън зоната си на комфорт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *