Форекс обучения

„Мисля, че ако правиш нещо и то се получи много добре, тогава трябва да отидеш и направиш нещо друго, което да е чудесно, а не да почиваш на старите лаври. Просто мисли какво е следващото.“ – Стив Джобс.

Когато някой реши да се включи активно в търговията по инвестиране той обикновено взема това решение, защото се надява на потенциална финансова награда. С други думи, човек взима това решение поради някаква очаквана полза. Това, което повечето хора не разбират е, че те са на път да се присъединят към един напълно нов свят на търговски предизвикателства, които имат потенциала наистина да ги направят богати или поне да им донесат достатъчно високи допълнителни доходи. Форекс търговията обаче крие и големи рискове за тяхната банкова сметка.

Ако някой заяви, че печели постоянно цял живот, ще бъде оспорен. Търговията е като огледало. Тя отразява всеки емоционален недостатък, който човек има и Закона на Мърфи излага всички нови недостатъци на търговеца или инвеститора много бързо.

Пътуването до финансова свобода е маратон, а не състезание, така че човек не бива да забравя да използвате позиции с малки размери, докато се учи и дори след това, когато практикува. Когато има състезание, в човек се поражда хаос, за това е по-добре той да следва пътя на своето самоусъвършенстване последователно и постепенно, като отделя достатъчно време на всички важни неща, до пълноценното им разбиране.

Човек не бива да приема, че докато демо търговията му доказва, че има предимство, то конкуренцията му не разполага с такава. Най-добре е да се започне с възможно най-малкия размер на позицията. Нека резултатите диктуват кога трябва да се увеличи този размер. Човек трябва да може да контролира своите действия и да се придържа към своите предварително създадени план и стратегия. Агресивните действия имат основания, които са отдават на негативни страни на човешката природа като алчност, нетърпение и др. Трейдърът не бива да позволява да го води изгарящото желание да стигне по-скоро до „наградата“, тъй като то може да го накара да поеме прекалено голям риск, твърде скоро.

Реализирането на дългосрочна печалба е ключът към успеха на форекс пазара. Правилното боравене с оразмеряването на риска в позицията и малките загуби са задължителни условия. В допълнение, човек е добре да трансформира своята силна решителност в енергия, която да му позволи да завладее високи търговски предизвикателства, следвайки собствените си правила.

One thought on “Форекс обучения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *