Форекс обучение

„Силното желание да се научите е 50% от успеха.“ – Дейл Карнеги.

Всеки човек, който влиза в редицата на участниците във Форекс пазара, припознава за своя цел финансовата изгода, но не всеки човек успява да спечели. Този пост има за цел да опише кое спира част именно тези, които не успяват.

Една от често срещаните грешки, които трейдърите правят е недостатъчното обучение. Човек трябва непрекъснато да се обучава и да развива своите умения.

За жалост, новите играчи не четат достатъчно публикации и специализирана литература. Те не бива да забравят, че форекс материята не може да се овладее напълно никога, тъй като тя е необятна и безкрайна. Добрата подготовка, планирането, теоретично и концептуално, добре структурирано мислене, стратегиите и похватите, които се градят първо в ума, а после и в реална среда, могат да направят трейдърте много по-подготвени и да им спестят голям брой грешки и загуби.

Когато човек подходи интуитивно и започне да изучава тази сфера на принципа проба-грешка, базирайки се единствено на собствените математически и логически умения, то той неминуемо ще има редица загуби и обратното. Добрата теоретична подготовка ще му спести много нерви и пари.

На практика,трейдърите са толкова малко осведомени за икономическата търговия, че в началото дори не знаят от къде да тръгнат своята информираност. За щастие, за да стане човек добър трейдър, той не е необходимо, нито да бъде с висше образование или икономист, нито дори да бъде математик. Тези способности са препоръчителни, обаче и без тях, човек има реални шансова да стане добър играч.

Четенето, гледането на уебинари, тренирането първо с демо сметка и после с малък акаунт, общуването с други играчи са едни от начините човек да се предпази от едни от най-грубите грешки в началото.

Разбира се, човекът който работи, не разполага с достатъчно свободно време. Той обаче, при добро желание, може да балансира нещата и да намери такова. При всеки човек е различно и не може да се каже за колко време той ще възприеме достатъчно добре форекс материята, за да може спокойно да си изкарва допълнителни доходи или дори това да се превърне в негова професия.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *