Форекс обман

„Пътуване на хиляди мили започва с една единствена стъпка.“ – Лао Дзъ

За да бъдат добре подготвени за търговията с валута, търговците е добре да имат задълбочено познание за икономиките на дадените държави, както и факторите, които им въздействат. Ефективен метод за това е да следи цялата налична информация относно даден инструмент.

Използването на форекс фундаменталния анализ или с други думи познаването на макроикономическите данни, политическата ситуация и изказванията на представителите на видни институции са основни компоненти на това знание. Ако оценяват всяка информация, и се научат да преценяват дали нейното въздействие ще бъде положително или отрицателно за дадената валута, то те ще могат да добавят всички данни и да ги използват заедно в своята търговия. Така търговците скоро ще имате ясна представа за това, какви настроения преобладават на пазара.

Например, ако човек търгува с валутната двойка GBP / JPY е добре да се запознае със ситуацията в Обединеното кралство, както и в Япония. Важно е, също така, поне в най-общи вид да следват новините за някои от най-значимите световни икономики; например, на САЩ, Европейския съюз, Китай и др.

Фундаменталният анализ може да бъде голямо предизвикателство, без да е нужно човек да е експерт по всяка валута и да следва икономическите показатели и новини от всички страни. Дори и големите финансови институции са търговци, които се специализират в една или само няколко валути.

Експертите препоръчват отделния търговец да избере само няколко валути към търговията и да посвети цялото си внимание на тях, поне в началото. След като фундаменталният анализ стане рутинна задача, младите търговци могат да разширят обхвата на дейността.

Не бива да се забравя, че единственият път към дългосрочен успех на пазара е опитът. Същото важи и за фундаменталния анализ на финансовите пазари. На първо място, е необходимо да се натрупа опит и едва по-късно, той може да помогне на трейдърите във вземането на решения на пазара. По отношение на търговците, характеристиките на отделните страни, показват това, което е важно да се следи във всяка от съответните държави за поддържане на основен преглед на икономическите събития, които могат да окажат влияние на валутните пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *