Форекс новости

„Когато стане въпрос за пари, всички сме от една религия.“ – Волтер

Форекс е денонощен пазар. Той започва от неделя 20:00 (Лондон GMT) и на него може да се търгува до петък 21:00 (Лондон GMT). Въпреки това, най-доброто време за търговия е, когато пазарът е най-активен. Има периоди от време, когато има големи поръчки на валутния пазар и цените са склонни да се движат повече в една или друга посока. Това се случва, особено в припокриването на търговската сесия в Лондон и Ню Йорк.

По принцип, валутната търговия започва в Нова Зеландия и движейки се на запад тя отваря в Австралия, Япония и други азиатски бизнес центрове, по-специално в Хонконг и Сингапур, Европа и райони в Северна Америка.

Борсовата сесия на Обединеното кралство е с най-голям обем на валутния пазар от всички в тази сфера. Ето защо около 60% – 70% от Ню Йоркската валутна търговия се извършва в сутрешните часове, докато Лондонските брокери все още са отворени.

Часове за форекс търговия

Лондон GMT
Ню Йорк EST
Сидни Oтваря
22:00
17:00
Токио Oтваря
0:00
19:00
Япония икономически издания започват от:
23:50
18:50
Сидни Затваря
07:00
02:00
Франкфурт / Цюрих Oтваря
07:00
02:00
Еврозоната икономически издания започват от:
07:45
02:45
Лондон Oтваря
08:00
03:00
Токио Затваря
09:00
04:00
Великобритания икономически издания започват от:
09:30
04:30
Ню Йорк Oтваря
13:00
08:00
САЩ икономически издания започват от:
13:30
08:30
Лондон затваря
17:00
12:00
Ню Йорк затваря
22:00
17:00

Най-добрите дни от седмицата за търговия на Форекс

Вторник и сряда са дните, в които движението на четирите основни двойки се вижда най-добре – EUR/USD, GBР/USD, USD/JPY и USD/CHF.

Петък обикновено е натоварен до 17:00 GMT, а след това пазара се забавя, като се затваря в 22:00 GMT. Това означава, че за всички намерения и цели в петък може да се предприемат само през първата половина на деня.

За предпочитане е да се търгува по време на тези дни от седмицата, защото те предлагат по-голям шанс за успех, благодарение на своята нестабилност.

Най-неблагоприятното време за форекс търговия

Това без съмнение е уикенда. Няма нужда да се споменава, че няма почти никакво движение по валутните двойки, тъй като Централната банка не работи през уикенда.

Петък обикновено е най-летливият ден за валутния пазар. Много търговци намалят загубите и вземат печалбите си в петък, други не. „Non-Farm“ ведомостите за заплати на (NFP) се пускат в първия петък на месеца, опциите изтичат в петък. Петъците като цяло са относително летливи за индивидуалните валутни търговци.

Почивните дни заради празници банките обикновено са затворени. Когато банките не са на пазара, има много малко движение на пазара на валутните двойки. Очевидно е, че ако днес е празник в САЩ, може да се търгуват други двойки, където USD не участва като GBP/CAD, например.

Изявленията на пресата са важни, но за опитния търговец. Ако човек, обаче, не е наистина таъкв, ще бъде по-добре да не изпълнява никакви търговски сделки преди и след нови публикации. Значимите икономически данни, които пресата публикува, имат са нещо като „дрънкалка“ на валутния пазар и създават често подвеждане в обменните курсове в рамките на много кратък период от време обикновено и в двете посоки. Добре е да се има предвид, че следването на насоките, чути от медиите не работят с очакваната точност. Това се дължи на пропуските и неточностите по време на изпълнението на сделките.

Важно е още да се отбележи, че е най-добре да се търгува в описаните по-горе дни или часове за търговия и всеки търговец трябва неизменно да се основава на стратегията си, плана и стила си за търговия.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *