Форекс на форекс

„В бизнеса няма място за консервативен начин на мислене, тъй като той може да ви подреже крилата, да ви направи слаби и неспособни да оценявате фактите. А това просто убива.“ – Ричард Брансън.

Тази публикация ще се опита да предаде синтезирано историята на феноменалния успех на един наистина интелигентен и успешен форекс трейдър.

Андреа Унгер е изпълнителен директор на Unger Trading Srl, но той също е едноличен търговец на пълен работен ден със световни постижения и ментор. Андреа Унгер се считан за един от най-добрите търговци в света.

Първо, през 2008 г., той печели Световната купа за търговия „Championships“ в търговията с фючърси, с нетна печалба 672%.

В последствие, той доказва, че неговата победа не е просто съвпадение, тъй като той печели още един шампионат през 2009 г., с печалба в размер на 115%. По този начин той става първият търговец през последните 20 години, който печели това престижно първенство два пъти подред.

Андреа Унгер печели третата си победа в шампионата през следващата, 2010 г., с печалба от 240% в търговия с фючърси и валутна търговия.

Като цяло, Андреа Унгер търгува всички пазари, но напоследък неговия основен фокус е насочен върху търговията с фючърси и спотове на форекс. Ликвидността на валутните пазари, заедно с нейната изключителна нестабилност, могат да бъдат полезен двигател, но и опасен инструмент за търговците.

Що се отнася до определянето на обема на търговските позиции, е изключително важно постоянно да се следи и коригира обема на сделките. Спот търговците могат да гледат на обема на сделките като предимство и свобода, защото в днешно време мини или микро партидите могат да се търгуват и така търговците могат да инвестират по-малки суми за всяка позиция, в сравнение с пазара на фючърси. Важно е, също така, да се знае, че наличния обем е тясно свързан с ливъриджа и трябва да се използва разумно, за да се избегнат по-големите рискове.

Успехът на Андреа в търговията е прилича на успеха в спорта, най-вече в бягането, което според него е много подобно на форекс търговията. Успешният трейдър обича да планира играта си, за да може в последствие да постигне целите си и да пожъне успех. Когато през 2010 г. печели маратона в Берлин, той отдава победата си на неговия план, непрекъснатото обучение, интензивната почивка, която за него е много важна и подходящата диета всеки ден. В действителност, той казва, че ,и в бягането, и в търговията човек трябва да има ясно определен план, който ако следва правилно, в крайна сметка може да се наслади на успех

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *