Форекс на форекс ру

„Парите са всеобщо средство за придобиване, без самите те да са средство за производство.“ – Жан Батист Сей.

Във валутната търговия, има няколко различни вида валутни поръчки, които трейдърите могат да използват. Поръчката е начинът, по който търговеца влиза или излиза на валутния пазар. Поръчките се делят на пазарни, лимитирани, стоп поръчки и плаващи стоп поръчки.

1. Пазарните поръчки във форекс търговията. Ако пазарът се движи срещу търговеца, той ще има нереализирана загуба, докато поръчката е затворена. От друга страна, ако пазарът се движи така, както трейдъра очаква, той ще има нереализирана печалба, докато позицията е затворена.

Пазарът постоянно се променя, може да варира между нереализирани загуби и нереализирани печалби, докато позицията е затворена.

Слипидж: Пазарните поръчки са обект на отрицателно и положително приплъзване (или неутрално).

2. Лимитираните поръчки във Форекс. Ако се очаква низходяща тенденция, може да се постави лимитирана поръчка за продажба, която ще се изпълни по определено ценово ниво над текущата цена. Тези поръчки не оказват влияние върху сметката и маржа, освен ако или докато поръчките се изпълняват.

Лимитираните поръчки при сделки с купуване винаги се изпълняват по ASK цена, докато при сделки с продажба лимитираните поръчки се изпълняват по цената на офертата BILL.

Слипидж: Гранични чакащи поръчки трябва да бъде предмет на неутрално или позитивно приплъзване.

3. Стоп поръчки. Купуването със стоп поръчки винаги се изпълнява по ASK цена, докато продаването при стоп поръчките се изпълнява по цената на офертата BILL.

Слипидж: Стоп поръчките трябва да бъдат предмет на неутрално или отрицателно приплъзване.

А) Stop-Loss поръчки. Стоп-загуба поръчките са нищо повече от спиране в очакване на нареждане и се използва за излизане от пазара. Stop-Loss поръчките в случай на сделки по купуване се изпълняват по цената на офертата BILL, а Стоп-загуба поръчките в случай на сделки по продажба се изпълняват по ASK цена.

Слипидж: Стоп-загуба поръчките са предмет на неутрално или отрицателно приплъзване.

Б) Take Profit поръчки. Поръчките, известни като Прибиране на печалбата са нищо повече от чакащи поръчки, които се използват за излизане от пазара. Take-Profit поръчките в случай на сделки по купуване се изпълняват по цената на офертата BILL, а поръчките Take-Profit в случай на сделка за продажба се изпълняват по ASK цената.

Слипидж: Take-Profit поръчките трябва да бъдат предмет на неутрално или позитивно приплъзване.

4. Плаващи стоп поръчки. Ако един търговец иска да изпробва плаваща поръчка Стоп-загуба, има две възможности:

1) Може да използва функцията на плаващата поръчка Стоп-загуба, която е на разположение в най-популярната платформата за търговия MetaTrader 4. Човек само трябва да щракне с десен бутон, избирайки „Плаващ стоп“. Въпреки това, когато се използва Плаващ стоп на MT4, търговецът трябва да избере фиксираната стойност, която ще се използва.

Също така, не бива да се забравя, че не трябва да се изключва MT4, докато се използва плаващия стоп. Ако човек направи това, последната стойност на прикачената Стоп-загуба ще се съхранява в сървърите на съответния брокер, но функцията за следене повече няма да работи.

2) Могат да се използват показатели за тенденциите като Parabolic SAR, пълзяща средна или други. Така може да се постави поръчка за спиране загубата на базата на стойността на индикатора за тенденцията. Въпреки това, човек ще трябва да постави Стоп-загубата ръчно, освен , ако не използва автоматизирана експертна система.

Съвет за търговци, използващи MetaTrader 4 платформа за търговия: Не бива да се забравя, че за затваряне на търговията, е необходимо двукратно щракване с мишката, за да се отвори търговска позиция с терминал MT4, а след това се щраква върху жълтия бутон „Затвори“. Поради факта, че повечето брокери на дребно позволяват хеджиране, ако човек е отворилил „Buy“ и кликне на червения бутон „Sell“, ще се открие нова търговска позиция. В случай, че се допускат хеджиращи сделки, те се затварят винаги от „Close“ с жълтия бутон в MetaTrader 4.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *