Форекс магазин

„Бизнесът трябва да подобрява живота на хората, в противен случай не си струва изобщо да се започва.“ – Ричард Брансън.

Има трейдъри, които след дългогодишна практика, привидно добра стратегия и надежден план не успяват да задържат печалбата си в дългосрочен план. Те отварят и закриват няколко поредни акаунта и накрая разочаровани се отказват… Това се дължи на техния избор на несигурен брокер, който в целта си да спечели повече за по-кратко, не извършва поръчките по справедлив начин. Тази публикация ще се опита да даде повече светлина по този основен въпрос във форекс търговията.

ECN брокери

Брокерите с електронна съобщителна мрежа (ECN) позволяват на търговците да се свързват директно с други търговци с цел търговия. ECN брокерите служат като мост, който се осигурява от валутния брокер (също наречен ECN брокер). Платформите за търговия получават ликвидността си от доставчици на ликвидност. На практика те доставят нареждания за изпълнение на доставчиците на ликвидност. ECN брокерите са много разпространени, а от търговеца се изисква да плати комисионна на базата на всяка транзакция.

STP брокери

Брокерите с автоматизирана обработка (Straight Through Processing) в този процес от Международната валутна търговия изпълняват ролята на Бюро посредник, което изпраща  поръчките на клиентите директно към доставчиците на ликвидност. Комисионната за търговия на брокера е включена в разпространението (чрез определена надценка) и това са променливи спредове, които са зависими от наличието на покупка или продажба на поръчки от доставчиците на ликвидност.

Фиксиран и променлив валутен спред 

Форекс разпространението се категоризира като постоянно и променливо. Фиксираният спред е постоянната разлика между курс купува и курс продава. Фиксираният спред означава фиксирано или постоянно разпространение. Той е независим от колебанията на пазара (знак за поддържане на пазара), а променливото разпространение се променя в зависимост от волатилността на пазара и неговата ликвидност (дълбочина), както и други подобни условия.

Форекс брокерите и валутния спред като инструмент

Изборът на лоялен посредник е ключът към успеха във валутната търговия. Цената на разпространението е една от най-важните характеристики на подбор. Спредът за всеки търговец е разход за правенето на бизнес и този разход се увеличава значително, когато обемът на търговските сделки се увеличава.

От казаното до тук става ясно, че всеки търговец е добре да прави редовна проверка на брокера, защото някои нискокачествени брокери използват тактиката на разширяване или манипулиране на разпространението, особено когато клиента е в разрез с печалбите на брокера. Въпреки това, за да се преодолее този проблем, е добре да се познава напълно индикатора форекс разпространение. Всеки търговец е хубаво да усвои умението да може с лекота да измерва реалната цена на разпространението и да прави анализ на разпространението между различните брокери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *