Форекс конкурс

„Хората казват, че трябва да влагаш много страст в това, което правиш. Абсолютно вярно е. Причината е, че работата е толкова трудна, че без страст всеки рационален човек би се отказал.“ – Стив Джобс

За никого не е тайна, че дялът на трейдърите, които търгуват валути е много малък. На всеки 10 души печели само един. Отговорът на въпроса защо, след като само малцина печелят, толкова много хора търгуват е, че всеки участващ в международната валутна търговия мечтае да направи пробив и да спечели много пари. В историята на Форекс съществуват легендарни търговци, които са станали изключително богати и всеки инвеститор вярва, че един ден той също може да стане един от тях.

Факт е, че съществуват много форекс участници, които се представят за успешни, но някои от тях не са. Значителна част от тях парадират с внушителни приходи за минимален срок от време, което ако беше истина, щеше да е чудесно, но крие и големи опасности. Така че наистина печелещи не са хората, които печелят за кратко, а онези, които, не само, че съумяват да задържат спечеленото, но и да го умножават.

Форекс пазарът е огромен и в нещо броят на участниците е гигантски. Макар, че повечето сделки се сключват от институции, а не от дребни инвеститори, съществуват търговци с изключителен талант, които извършват пробиви в търговията с валути, печелейки значителни суми пари.

Джордж Сорос е пример за Форекс величие. Той е един от най-способните търговци, а историята му бързо се превръща в легенда. Той е по-известен като „човекът, който разби Банката на Англия“ поради сделка, която му донася рекордната сума от 1 милиард щатски долара. Икономист по образование, той наистина знае как да увеличава парите си.

Започвайки кариерата си в Куантум фонд, основан през 1969 г., под неговия надзор се печелят голям брой финансови операции. Неговата компания печели толкова пари, че може да бъде сравнена по приходи с Макдоналдс през 1996 година. Ако се остави компанията му настрана, то неговото най-знаменито постижение е търговията му „Паунд Стърлинг“ (Pound Sterling). През 1992 година за период от един месец той печели 2 милиарда долара и това го прави абсолютен фаворит във всички форекс класации.

Сорос пише доста книги за изкуството да се инвестира и печели. В книгата си „Алхимия на финансите“, той създава теорията си за рефлексивността, благодарение на която той успява да постигне успехите си. Книгата е полезно четиво за всеки начинаещ трейдър във Форекс и представлява инструмент за печелене, инвестирайки.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *