Форекс компании

„Купувай, когато всеки друг продава, задържай, когато всеки друг купува. Това не е просто запомнящ се лозунг. Това е самата същност на успешното инвестиране.“ – Жан-Пол Гети.

Форекс пазарът е огромен и на него наистина може да се сключват сделки много лесно. Тази публикация ще се постарае да опише синтезирано едни от основните принципи на този необятен пазар, които брокерите по принцип не споделят.

Значителна част от трейдърите не успяват и голяма заслуга за това има факта, че не може да се вярва на всеки брокер.

Разбира се, всеки човек в началото, когато премине от демо сметка към реална сметка, се опитва да намери информация, която да го улесни и да му помогне да постигне по-бързо печалба. Съществуват голям брой уеб сайтове, които парадират с това, че гарантират на форекс търговците готови търговски стратегии, които със сигурност ще им донесат успех. Те представят форекс търговията за нещо, което не е никак сложно и че могат да печелят 4-5 цифрени суми на ден с минимални познания и риск. Един от основните принципи на тази материя, обаче е, че напредването изисква, време, усилия, тренировки от една страна и от друга страна вероятността от загуби не е за подценяване.

Съществува един основен принцип, който не е свързан пряко с реалната търговия. Хората, които успеят да го усвоят, значително ще улеснят своята търговия. 

Доказано е, че около 80% от трейдърите губят средства. Това се дължи на факта, че им липсва подготовка да действат в моменти на голяма волатилност и проявяват твърде голяма ненаситност. Добре е да се знае, че докато те губят средства от акаунтите си, другите 20% могат да извлекат полза от тяхната неподготвеност.

Хората, които решават да се занимават с форекс търговия от разстояние, не трябва да заемат твърде позитивна нагласа, а да бъдат винаги реалисти и да се придържат към обективни очаквания. Това означава, че рядко парите ще се възвръщат с повече от 5% месечно, а реластичната печалба в повечето случаи ще е под 5%. Човек е добре да се контролира и да не бъде ненаситен, а реалист.

Вторият важен принцип е, че не всички брокери на Форекс, които могат да удостоверят лиценз, гарантират еднакво висока сигурност и надеждност. Лицензите от офшорни регулаторни органи са без никакво значение. Добре е, човек да се спре на брокер, който се регулира от популярни и авторитетни органи, например, Британския финансов регулатор.

Това означава, че в случай на спор с брокера, ако човек е избрал от първия тип регулаторни органи, за да получи балите си ще трябва да се свърже с властите в Белиз или Сейшелските острови. В такъв случай възможността да получи защите са много малки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *