Форекс книги

Когато човек се сблъска за първи път с Форекс, той изпитва недоумение, каквото са изпитвали неведнъж учените в класическата и квантовата физика. Структурата на Форекс за необученото око представлява феномен, който в началото изглежда невъобразим.

Например, класическата механика казва, че частицата е материална, а квантовата механика, че е вълна. И едното и другото е вярно, защото тази частица може да бъде по едно и също време на различни места. Дори великият Айнщайн е казвал, че „Бог не си играе на хазарт!”

Когато частицата я наблюдаваме тя е материална, но веднага щом спрем наблюдението върху нея, тя става вълна.

Има много разнообразни основания защо Форекс пазара е най-привлекателния и интригуващ пазар в света. Съществуват много хора, които се интересуват от него. В тази публикация ще се разгледат високите технологиите, опциите и регулацията му.

1.Нон хау. Технологичното и по-специално софтуерното развитие улесняват неимуверно живота на хората, а така и търговията чрез Интернет. Броят на платформите за търгуване чрез Форекс се увеличава с всеки изминал ден. Актуализациите за този софтуер за финансови сделки също се развиват и увеличават непрекъснато. За разлика от останалите пазари за търгуване чрез Интернет, техническия напредък е един от основните приоритети на Форекс и се явява главно основание защо Форекс е най-доходния пазар за сключване на сделки онлайн.

Също така, софтуерната сфера на дребно във Форекс е изключително разнообразна на доставчици на софтуерни услуги от трети страни, а те предлагат разнообразни плъгини за най-известните платформи за финансови операции. Така че, Форекс освен всичко останало е и иновативен метод на търгуване от разстояние.

2. Възможности. Вероятно всеи човек е чувал популярната енигма за търговията, че активите, се купуват, когато цената им е на дъното и се изтъргуват, когато е на върха. Във Форекс човек може да се освободи от активите, без да са негова собственост. Този феномен е известен като къса позиция. За да се онагледи това явление ще може да се представи следния пример. Когато човек има 10 000 евро в своя акаунт и желае да използва валутната двойка на американски долар и японска йена, която се изписва USD/JPY.  Без реално човек да купува американски долари или йени, може просто да отвори къса позиция на въпросната валутна двойка, продавайки йени срещу долари, докато реалния акаунт, който притежава е в евро. Фунцияа доказва защо форекс е иновативен и интересен пазар. Също така, човек може да оперира на базата на маржините. Това означава да се използва ливъридж. Чрез него човек може да сключва сделки със суми, които многократно надхвърлят реалното салдо в неговия депозит. Добре е да се подчертае, че това е както плюс, така и минус, защото истинската печалба макар че може да бъде значително по-висока от акаунта, но може да бъде и с потенциална загуба. Например, когато човек има 1 000 евро и купи нещо за 10 000 евро, при увеличение на цената му два пъти, той ще има вече 2 000 евро, но ако цената падне със 100%, то той ще остане на нула.

3. Регулация. Тази търговия се наблюдава с голяма сериозност брокерите на Форекс се регулират от редица институции. Това прави Форекс изключително сигурен и надежден начин за изкарване на допълнителни доходи по интелектуален път, а за някои дори е основен начин за препитание.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *