Форекс книга

Когато след провеждане на химически експерименти един от професорите забелязва как студента Ломоносов старателно измива стъклениците подхвърля на своя колега: „Виж от този студент ще излезе велик химик.” И се оказва прав.

Това идва да покаже, че човек трябва да бъде работлив и целеустремен до педантичност. Човек, занимавайки се с Форекс, трябва да работи целеустремено и педантично, както великия руски учен и химик Ломоносов работи през целия си живот.

Една от най-често допусканите грешки при трейдърите във Форекс търговията е неправилното дефиниране на основната цел.

Много начинаещи допускат тази грешка и това им коства много бедствия. Търгуването във Форекс е бизнес, а някои новобранци го смятат за хоби или дори развлечение.

Такова объркване е добре да се избягва, тъй като първо то оказва негативно влияние върху степента на отдаденост за търгуване.

Второ, това се отразява на нагласата към парите, с които се търгува. Удоволствията служат за развлечение, а бизнесът, за да се печелят пари.

Покерът е хоби и при него се играе, например, всеки петък, приятно е, може да се изкарат малко пари, хей така, за удоволствие. Повечето пъти, обаче, могат да се загубят.

Хората, които са хазартен тип осъзнават, че те, може би, няма да имат печалба. Те поставят на тест късмета и си прекарват добре. Без значение дали този процес им донася печалба или не, това са си добре изхарчени пари.

За разлика от покера при форекс търговията се правят инвестиции, с цел печалба и тази малка разлика я превръща в бизнес. В бизнеса забавлението не е задължително да го има. Само човек, който е решен да изкарва пари по постепенен начин във финансовата търговия отговаря на стандартния профил на бизнесмена.

Експертите съветват начинаещите играчи да учат, да планират и да създават последователно стратегиите си. Те апелират трейдърите да изграждат умения за отчетност, водейки си бележки за техния напредък, като едновременно с това не бива да забравят, че защитата на инвестициите е изключително важно. Когато човек се отклонява и забравя за тези прости правила, може да се стигне до нежелани резултати.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *