Форекс клаб

„Започнете да се адаптирате към новите условия още преди другите да са забелязали промените.“ – Джак Ма.

Най-големите форекс играчи се трудят здраво с години за да се развиват. Събраният опит, развитите умения и получените чрез него знания, наред с непрекъснатото адаптиране към пазара са сигурно условие за крайния успех. Нужни са самоинициативност, търпеливост и силна воля.

Тази публикация ще се опита да опише най-значимите фактори за един успешен трейдинг.

Адаптиране или отпадане от финансовите пазари
С промяната на условията и развитието на технологиите, финансовите пазари стават все по-волативни. Най-успешните търговци отчитат важността на обучаването и адаптирането, като постоянна дейност по изобретяване на нови методи да извличат максимума от динамично еволюиращите пазари. Историята наистина се повтаря, но никога по абсолютно същия начин.

Нямайки наличен план, човек се обрича на сигурна „смърт“
Най-далновидните трейдъри винаги имат добре направен план. На тях им е кристално ясно към какво се стремят и следват неотклонно своя план. Те започват да се подготвят много преди физически да се включат в пазара, отваряйки позиция. От изключително голямо значение е човек да не се поддава на емоции и да не изпада в състояние на недоверие към обективността на своя план. Същевременно планът ги държи здраво стъпили на земята и не разрешава на двете най-пагубни емоции да му въздействат. А именно усредняването и силното желание да избие загубеното на всяка цена.

Образование и обучение
Според народното поверие човек се учи докато е жив, а може ли да има по-добър учител от опита на финансовите пазари. Важността на образованието е добре да бъде издигнато в култ от всеки трейдър. За да започне да печели в дългосрочен план, успешния играч е добре непрекъснато да се развива в усещането на пулса на финансовите пазари!

Препоръчително е трейдърът да познава инструментите си за търговия
Всеки брокер в платформата си предлага широк спектър от инструменти за търговия, които потребителя е добре да познава отлично преди да започне да използва с реална сметка. Те могат да представляват индикатори, фигури, графики, новини и др. Те са важна част от инструментариума на добрия играч и без тяхна помощ е невъзможно да се участва на форекс пазара. Най-добре подготвените форекс участници познават отблизо плюсовете и минусите на своя арсенал. Те познават прекрасно функциите, аномалиите и грешките, които те могат да допускат. Владеейки на такова ниво инструментите за търговия, трейдърите могат да извлекат най-ценното от ресурсите, които са им на разположение и те могат да оптимизират използването на потенциала им.

Човек е добре да познава своите предимства и недостатъци
Зад личността на всеки човек, зад неговия вътрешен свят се крие цял един свят, който успешните форекс играчи познават добре. Те осъзнават своите недостатъци и влагат много енергия за да контролират своите мисли и поведение, предусещайки ситациите, в които считат, че могат да да излязат от равновесие. Те притежават по-високо чувство за самоосъзнатост и вниманието им е насочено към личностното им усъвършенстване, а не към печалбата.

Човек е добре да мисли за пипсове, а не за долари
Най-добрите търговци мислят върху сделките, а не върху наградата. За тях форекс търговията е техническо упражнение и те се фокусират върху извличане на оптимална полза от динамиката на пазара в синхрон с техния предварително начертан план. Фокусът върху материалната изгода може да размие техническата обективност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *