Форекс календар

Тази публикация ще опише златният часовник, с който маркет мейкърите изчисляват кога е най-подходящото време за търговия. Малцина са хората, които мислят за това, по кое време на деня и в кой час е най-подходящо зда сключват сделки. Често, повечето начинаещи сделки търговците включват, когато са в настроение – когато се събудят или когато пожелаят. Това е много различно и като цяло го правят във всеки един момент, освен когато е правилно, независимо от осъзнаването какъв ценен ресурс е времето. Ако си спомняте обучителната статия Форекс търговия за начинаещи, от нея можете да извлечете много полезна информация. Нека припомним, че има само четири търговски сесии:

  • Азиатска: 04:00 (GMT + 3).
  • Европейска: 11:00 (GMT + 3). Най-доброто време за търговия.
  • САЩ: 15:30 (GMT + 3).
  • Пасифик: 23:00 (GMT + 3)

Маркет мейкърът служи за провеждане на извънборсовите сделки на участниците на пазара и пряко определя ликвидността на пазара ( и я поддържа). Той действа като продавач и купувач едновременно.

Всяка борсова сесия отговаря на валутни двойки, които се търгуват в определена сесия. В един момент настъпва истинска движение, когато маркет мейкърът раздвижва някой от пазарите:

  • Азиатски: йената.
  • Европа: еврото, паунда, франк, канадски и австралийски долари.
  • САЩ: всички доларови двойки.
  • Пасифик: долари от Нова Зеландия и австралийски долари.

Според японската йена силни ценови колебания могат да възникнат по време на откриването на азиатската сесия. Те се дължат на провеждане на чести парични интервенции на Японската централна банка.

Инструментите на най-ликвидните валутни се търгуват на европейските и американските сесии. На европейската сесия, увеличената волатилност се наблюдава в рамките на два до три часа и отшумява на обяд от 14: 00 до 15: 30 (GMT + 3).

САЩ сесията носи много важни новини, които причиняват непостоянни движения на валутите и дори може да се разшири пазара. Но като правило, тенденцията в тази сесия е продължение на тенденцията, която започна в Европейската сесия. Поради това отворените сделки по време на Европейската сесия могат да доведат до потенциална победа. Пълно затишие идва в 21:30 (GMT + 3) с приключването на борсите.

Когато е много тихо в Пасифик сесията, в която най-добре е да не се търгува, пазарът често достига буквално до заспиване.

Ако става въпрос за дните от седмицата, обикновено на сайта се убива времето в понеделник, като събитията от миналата седмица биват изваждани, за може да се конкретизира следващия курс на движение.  За това най-добър вариант ще бъде организирането на фиеста и отмора някой друг ден. Например от вторник до четвъртък за източника на всичкия базисен трафик. Важно е да бъда държани под контрол тази период иконимическия календар форекс през цялата седмица. Няма по-добро време за търговия от това.  А пък в петък всяко нещо може да се случи: като например в тесни граници колебания и сътресения. За това тога трябва да се търгува с високо внимание.

Когато се търгува в определени сесии е най-важно как точно се впускате в пазара и дали навременно ще излезете от позиция. Можете да ползвате система за търговия за например един златен часовник, а след това можете да избегнете усвояването на 40-60 точки само когато цента бива коригирана в ожидание при откриването на сесията. А що се отнася за визуалния автоматичен избор има уникални търговски сесии на графиката на показателите.

Въпреки че пазарът е отворен денонощно, това не означава, че трябва да го държим под око 24 часа в денонощието, стоейки пред монитора. Една поговорка гласи, че „Времето е пари, но няма пари, които да могат да върнат изгубеното време“. Намерете своя златен часовник и идеалното за вас време за търговия, но и не забравяйте за добрата почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *