Форекс инвест

„Пътят към богатството е само чрез пасивния доход, който идва при теб независимо от усилията ти. Създай източник на пасивен доход и живей за свое удоволствие.“ – Джон Рокфелер.

Тази статия има за цел да опише основанията и мотивите на хората да изберат форекс пазара:

1. Ликвидност. Тя може да се дефинира като броя на купувачите и продавачите, които желаят да търгуват за всеки определен период от време. Големият брой от извършени сделки е отражение на ликвидността в рамките на пазара. Тя води до по-големи обеми с времето.

2. Волатилност. Тя изразява промяната в стойността на валутата и се променя в рамките на определен период от време. Търговците се възползват от несигурността на валутните курсове за логически цели поради наличието на нестабилност в рамките на валутния пазар. Всеки търговец е добре да знае, че колкото по-висока е нестабилността, толкова по-голям е риска.

3. Комисионни. Много брокери на дребно получават възнаграждение за своите услуги, като осигуряват на индивидуални форекс търговци достъп до платформа за разпространение. Все още законът не предвижда такси за обмен, държавни такси и брокерски такси.

4. Липса на посредници Не се налага използване на посредници, когато човек се ангажира с търговия с валути. Това позволява да се търгува свободно с фиксираните цени на валутните двойки. За да се сведе до минимум времето за изпълнение, търговските поръчки се представят незабавно на доставчиците на ликвидност.

5. Форекс търговията е с ниска цена. Спредът (разпространението) е цената, на която се търгува с повечето брокери. Това е основната цена в офертите им. Положителното нещо при разпространението на валутните пазари е, че е много по-малко, отколкото разпространението, което се заплаща при търгуване с други ценни книжа. Това прави форекс пазарът един от най-ценово ефективните начини за инвестиране в извънборсовата търговия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *