Форекс инвестор

„В последните 33 години, поглеждам в огледалото всяка сутрин и се питам: Ако днес беше последният ден от живота ми, щях ли да искам да направя това, което смятам да направя днес?’ Когато се заредят много поредни дни, в които отговорът е „Не“, разбирам, че трябва нещо да се промени.” – Стив Джобс.

95% от търговците губят всичките си пари на форекс пазара, а само 5% печелят и съумяват да изкарват прехраната си. Тази публикация има за цел да даде някои съвети за това как търговците могат да станат част от тези пет процента.

Добре е първо трейдърите да се научат как да търгуват

Това изглежда очевидно, но не и за повечето начинаещи. Те купуват евтини роботи и разчитат на бърза победа без усилие. Сериозният търговец разглежда всички основи, а след това формулира търговска система, която му помага да успее.

Лесните стратегии

Много от най-добрите търговци не са „умници“ и нямат икономическо образование. Мнозина дори не разполагат с висше образование. Това означава, че не е задължително да бъде един човек гений, за да може успешно да търгува на форекс пазара, тъй като системата работи най-добре, когато се основава на прости и ясни принципи. Много хора изграждат сложни системи, мислейки, че единствения начин да се печелят пари е със сложноструктурирани стратегии. Но те губят всичките си пари, защото техните системи са с твърде много елементи, а това носи нестабилност на резултатите. По-добре е човек да базира своята система на прости и надеждни показатели, а това ще му помогне да реализира огромни печалби.

Търпението

Повечето търговци очакват много от търговията. Дори, ако те не виждат ясни сигнали за търговия, тя все още е част от пазара, дори да смятат, че техните шансове за успех са ниски. Умните търговци умеят да търгуват само когато шансовете за успех са много повече от шансовете им за загуба. Търговците е за предпочитане да вземат това предвид, защото ще загубят парите си.

Ливъриджът

Повечето търговци губят, защото използват огромни стойности на ливъридж. Често се срещат търговци, които определят стойността на кредитното рамо 200: 1 или дори 500: 1. Ако един търговец желае да постигне успех във валутната търговия, трябва да се използват средства с не повече от 20: 1 или 50: 1. Тези стойности също дават възможност да се изкарват добри пари и същевременно намаляват рисковете.

Отделянето от тълпата

Най-добрите възможности за търговия на Форекс пазара възникват, когато по-голямата част от търговците търсят движение в обратната посока. Ако човек иска да бъде част от тълпата, то Форекс не е за него. Далновидните търговци правят сделки, които са в противоречие на всички останали.

Дисциплината

Начинаещите трейдъри винаги имат проблеми с дисциплината. Те мразят да губят и винаги се опитват да отвърнат на удара без да обръщат внимание на системата за търговия, както и основните принципи на търговията. Разбира се, в такива случаи, те не могат да получават обезщетение. Сериозните търговци търгуват по предварително създадения от тях план, а не се опитват да компенсират загубите си или да увеличат своите печалби, когато тренда на пазара е против тях. Те знаят, че никой не е съвършен, а загубите са просто част от работата им на форекс пазара.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *