Форекс игра

„Успехът е много лош учител. Той съблазнява много умни хора да мислят, че не могат да загубят.“ – Бил Гейтс.

Били ли сте някога отхвърлени от любимия човек? Вие се чувствате отхвърлени или предадени и тази болка може да бъде доста изтощителна. Може да ви нарани така, че да станете силно разсеяни и непостоянни в поведението си.

Същото нещо важи и за вашата вяра в идеята, че трябва да спечелите във всички сделки. Възможно е да има стратегия, която работи добре. Може би това е добре конструиран и построен с години модел за анализ, който корелира с висока вероятност за победа. Но, това е само една вероятност, което означава, че моделът осигурява печалба от много сделки и с течение на времето. Това е, което ние учим в онлайн играта форекс.

Търговията, в рамките на тази стратегия, без значение колко сигурна е тя, има вероятност за загуба просто, защото има вероятност и за печалба. Ако смятате, че това е необичайно за търговията, можете да се убедите, че всъщност е типично. В противен случай може да си създавате голямо разочарование и да останете дори с чувство за предателство, ако тази стратегия не ви донесе успех.

С други думи, вие може да се влюбите, така да се каже, в идеята за този вид търговия и да вярвате стопроцентово, че вие ще сте победител. Когато тя не успее да ви осигури очакваното удовлетворение, разочарованието и емоционалната болка започват процес по свръхчувствителност, предизвиквайки безпокойство и колебание или чувство за отмъщение и гняв в следващата сделка.

Разбира се, този опит може да се случи по всяко време и той може да бъде продължен негативен ефект върху способността Ви да се фокусирате, да бъдете спокоен или съсредоточен. Това всъщност е много важно, за да бъдете последователно успешен в дългосрочен план. Това може да не изглежда много важен момент, но на практика е много важен.

Мнозина от вас инициират план за търговия, въз основа на добра стратегия, но допускат грешка да инвестират емоции в него. Добре е да се настоите предварително, че по всяко време и във всяка сделка е възможно да загубите. Когато възприемете този неизбежен факт, вие ще бъдете в състояние да се дистанцирате емоционално от резултата. По този начин ще се развивате с течение на времето като успешен и последователен търговец. Вашият капацитет за емоционална сила и издръжливост, също ще расте.

Така че, приемам случайността на пазарите. Приемете факта, че без значение колко е мощен стратегията си, това е игра на вероятности и толкова по-бързо последователно въведете сделки с пълното разбиране, че те могат, а понякога ще се провалят, толкова по-бързо ще си положение, за да се възползват от вашия край. С течение на времето, тъй като постоянно се поддържа фокуса си и изпълнение ще отнеме по-добре от онези времена, когато моделът работи и можете да споделите с победителите си да се показват.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *