Форекс за жени

„Вярата в себе си е първата тайна на успеха.“ – Ралф Уолдо Емерсън.

Известно е, че по психологията си мъжете и жените се различават едни от други. Тази публикация ще се опита да разгледа начина, по който се държи красивата половина от човечеството на непредсказуемите финансови пазари.

Научните изследвания показват, че жените търговци са някъде в порядъка на 10% от общата работна сила във валутния пазар. Във Форекс работят главно мъже. Въпреки това, опитите да се направят статистически данни на базата каквито и да било заключения нерядко се объркват. Проучванията сочат, че жените във Форекс работят доста по-добре от мъжете. Причината за това явление е психологията.

Жените са по-предпазливи и по-внимателни, и следователно, ако рискът, който предприемат е по-добре премерен. За разлика от мъжете, те успяват да „увеличат“ капитала си и имат много по-малък шанс да направят големи загуби. Зад красивата половина от човечеството, често стои „хедж фонд“ под формата на съпруга и така се получава силен резултат.

Какво в същото време правят мъжете? Рискуват, бързат да реализират печалба и в резултат на това ефектът е голяма загуба на пари. Това се отнася за по-голямата част от мъжете. Те не се осланят на своя разум, а на своя инат, който им пречи да признаят, че им липсват необходимите знания и опит.

Жените, поради естествената им отговорност, тясно следват избраната стратегия за търговия и не позволяват допускането на „детински“ грешки. Според психолозите, по-развитата интуиция и търпение на дамите води до по-стабилни резултати.

Жените като цяло са по-устойчиви на неуспехи и уверено вървят към печалбата. В този смисъл печалбата може да се определи като положителен финансов резултат или спекулативни търговски операции с инвестиционни фондове, надхвърлящи размера на първоначалната инвестиция.

Априори, домът и семейството за женската половина от човечеството е най-важната част от техния живот, за това много рядко Форекс се явява тяхно призвание. Поради това, жените рядко постигат изключителни резултати, но те са по-стабилни и по-спокойни, докато търгуват. най-важното е, че за тях Форекс пазара не е игра на късмет, а начин за генериране на допълнителни доходи.

Във връзка с развитието на Интернет, дамите търсят допълнителни доходи и все по-голяма част от тях се учат да търгуват Форекс. Те се вписват в система за търговия на базата на усърдна грижа и внимание, докато мъжете просто нямат това търпение.

Постоянният подбор на параметри, системи за тестване и стратегии за оптимизация се превръщат в област, в която жените започват да се проявяват напълно. И ако тази тенденция продължи, международната форекс общност, в близко бъдеще, може би, ще има силно женско присъствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *